Vakantie Trentino

Trentino is een van de mooiste en meest geliefde wintersportgebieden van Italië. Officieel heet de streek Trentino-Alto Adige oftewel Trentino-Zuid-Tirol. De hoofdstad van deze regio is Trento (Trente in het Nederlands). Het grenst aan Oostenrijk, Zwitserland en aan de regio’s Veneto en Lombardije. Het belangrijkste onderdeel van Trentino is de Adige rivier, welke stroomt van Meran naar Veneto. De rivier heeft tussen de bergen een diep dal opgeëist, waar verschillende plaatsen, waaronder Trente, Mori en Rovereto te vinden zijn. Vakantie in Trentino laat je weer een heel ander gezicht van Italië zien, maar wel een heel mooi gezicht.

Vakanties in Trentino

Plaatsen in Trentino

Trentino en cultuur

Trentino-Zuid-Tirol was voor de Eerste Wereldoorlog een onderdeel van Oostenrijk, maar werd na de oorlog aan Italië geschonken. De Tiroolse sfeer met de typische houten woningen, gezellige uit hout gesneden balkons en geblokte gordijnen voor het raam kom je hier dan ook veelvuldig tegen. Er wordt echter nog maar weinig Duits gesproken. In restaurants kun je heerlijke Italiaanse en typische Oostenrijkse gerechten op de kaart vinden. Wil je de geschiedenis van de regio ontdekken tijdens de vakantie in Trentino? Dan ga je bijvoorbeeld naar het Zuid-Tiroler Archeologiemuseum in Bozen. Bezoek de Kathedraal van Trente, ervaar de pracht van de kasteeltuinen van Trauttmansdorff tussen Meran en Bozen en natuurlijk het kasteel van Buonconsiglio in Trente waar nu een kunstmuseum in gevestigd is.

Bezienswaardigheden in Trentino

Naast culturele bezienswaardigheden geniet je tijdens de vakantie in Trentino ook van een uniek berggebied waar je lange wandelingen kunt maken of skiën. De verschillende bergpassen zijn goed te bewandelen in de zomer. Ook bergbeklimmen is dan heel populair en kan zowel met een leraar of gids als zelf gedaan worden. In de winter ontdek je de bergen het beste op de ski’s of het snowboard. En wil je even wat anders, dan ga je naar het Gardameer. Hier is een gezellig attractiepark genaamd Gardaland en een dierentuin met safarimogelijkheden genaamd Parco Naturo Viva.

Omgeving

Een vakantie in Trentino is niet compleet zonder een uitstapje in de vrije natuur. Wil je recreëren op het water dan is het mogelijk om te roeien, raften en varen op de Adige-rivier. Bezoek de Karersee, een intens blauw bergmeer, voor wandelingen en watersporten. Ook op het Gardameer is het mogelijk om heerlijk te varen en recreëren in en om het water. In de winter zijn een aantal meren en rivieren dichtgevroren, zodat je mooie schaatstochten kan maken op natuurijs. En bezoek ook het Nationaal Park Puez-Geisler waar je onder meer adelaars, bergmarmotten en gemzen in het wild kunt bewonderen.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Trentino

Best beoordeelde vakanties

Hotel Madatsch


9.9

22 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Madatsch

Hotel Leitlhof Dolomiten


9.9

16 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Leitlhof Dolomiten

Hotel Leitlhof Dolomiten


9.9

16 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Leitlhof Dolomiten

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Trentino

Hotel Dolomiti Chalet

€ 258p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Half pension

Hotel Dolomiti Chalet

Hotel Eller

€ 456p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Half pension

17 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Eller

Hotel Alpine Mugon

€ 371p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Half pension

11 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Alpine Mugon

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook