Vakantie Toscane

Toscane is al decennialang een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Italië. Niet zo gek, want zowel voor natuurliefhebbers als op cultureel gebied is hier veel moois te vinden. Het prachtige glooiende landschap met cipressen, de rijke cultuur, de sympathieke bevolking en de historische steden hebben al vele harten gestolen. Daarnaast is de Italiaanse keuken ronduit verrukkelijk te noemen. Het klimaat is zeer aangenaam met warme, droge zomers en zachte herfstmaanden. Vanaf midden januari voel je alweer de warmte van de zon. Toscane bereik je makkelijk via de vliegvelden Pisa of Firenze, op nog geen twee uur vliegen van Nederland. Met de auto ben je ongeveer 1600 kilometer onderweg. Een leuke reis die prima over twee dagen te verdelen is alvorens je aan je vakantie in Toscane kunt beginnen.

Vakanties in de Toscane

Plaatsen in de Toscane

Toscane en cultuur

Je vakantie in Toscane is niet compleet zonder een bezoek aan de charmante historische steden. La bella Italia op zijn tastbaars. Denk aan de beroemde Piazza dei Miracoli in Pisa en het mondaine Florence. Ook Lucca en Siena zijn steden van een ongekende schoonheid. Toscane ademt geschiedenis. Je duikt er heerlijk in de rijke historie en bewondert de fantastische kerken, bijzondere pleinen (zoals de schelpvormige Piazza del Campo in Siena) en eeuwenoude gebouwen. Leonardo da Vinci kwam uit Toscane. En tijdens je vakantie in Toscane herken je zeker zijn inspiratiebronnen, zelfs in de lieflijke dorpjes en glooiende heuvels. Ook kleurrijke auto's van Italiaanse makelij en met een typisch Italiaans design markeren je vakantietochtjes door Toscane. Het eiland staat bekend om zijn heerlijke Chianti-wijn, maar om de uitstekende Tignanello-wijn.

Bezienswaardigheden in de Toscane

Schoonheid is tijdens je vakantie in Toscane overal te vinden, waar je ook kijkt. Een wel heel bijzondere parel is het stadje San Gimignano, met haar vele torens uit aristocratische tijden. Ook een bezoek aan Volterra is de moeite waard. Deze 'stad van het Albast' ligt hoog op de heuvel, hetgeen een fantastisch uitzicht over de Toscaanse heuvels garandeert. Een echte insider tip voor kunstliefhebbers is het magische beeldenpark van Niki de Saint Phalle bij Capalbio in het zuiden van Toscane.

Omgeving

Toscane is zeer geliefd bij vakantiegangers, maar de regio is tegelijkertijd nog volkomen zichzelf gebleven. Het landschap kenmerkt zich door landbouw en veeteelt. Je zult dan ook tijdens je vakantie in Toscane regelmatig achter een traktortje rijden of even moeten stoppen om een kudde schapen te laten oversteken. Het gebied is deels zeer bosrijk. En wil je lekker een dagje naar zee? Dan rijd je via prachtige routes, geleidelijk vanuit de heuvels afdalend, richting het strand. Toscane heeft een levendige strandcultuur, vaak vergezeld van geweldige markten.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in de Toscane

Best beoordeelde vakanties

Aparthotel Il Defizio


9.3

134 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Il Defizio

Appartementen Agriturismo Belmonte Vacanze


9.1

307 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Agriturismo Belmonte Vacanze

Camping Norcenni Girasole Club


7.9

1861 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Norcenni Girasole Club

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Toscane

Human Travel - Camping Norcenni Girasole Club

€ 140p.p.

Vertrek 14-09-2019
8 dagen
Logies

1861 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Human Travel - Camping Norcenni Girasole Club

Borgo Magliano Resort

€ 130p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Logies

52 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Borgo Magliano Resort

Happy Camp - Camping Norcenni Girasole Club

€ 180p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Logies

1861 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Norcenni Girasole Club

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook