Vakantie Toscaanse Kust

De regio Toscane is te vinden langs de westkust van Italië. Het gebied strekt zich uit tot ver in het binnenland, waar ook de regionale hoofdstad Florence ligt. Hoe interessant deze historische cultuur- en museumstad ook is, voor een vakantie is de Toscaanse Kust toch het populairste reisdoel in deze streek. De stranden liggen aan het deel van de Middellandse Zee dat de Tyrreense Zee wordt genoemd. Vanaf deze watermassa stroomt 's zomers zachte lucht over het kustgebied, waardoor Toscane in het hoogseizoen profiteert van een warm klimaat. Tijdens een vakantie aan de Toscaanse Kust zijn Pisa, Livorno, Lucca, Grosseto en Castiglione de aantrekkelijkste bestemmingen.

Vakanties aan de Toscaanse Kust

Plaatsen aan de Toscaanse Kust

De Toscaanse Kust en cultuur

Op cultureel gebied kun je allerlei kanten op in Toscane. Veel plaatsen organiseren festiviteiten rond een lokale beschermheilige. In Pisa viert men op 17 juni bijvoorbeeld het Palio di San Ranieri. De avond ervoor wordt het Luminara-feest gehouden, waarbij langs de oevers van de Arno-rivier duizenden kaarsen worden ontstoken en een vuurwerkshow plaatsvindt. Lucca organiseert op 13 september het Festa della Esaltazione della Santa Croce, met een processie, muziek en vuurwerk. In het binnenland zijn in de zomermaanden eveneens diverse lokale festiviteiten en historische evenementen. Tijdens een vakantie aan de Toscaanse Kust kan je verder veel lokale wijnfeesten bijwonen.

Bezienswaardigheden aan de Toscaanse Kust

De grootste en belangrijkste kuststad is ongetwijfeld Pisa. Hoewel vooral bekend vanwege zijn scheve toren, heeft Pisa nog veel meer te bieden. De stad kent een groot aantal historische bouwwerken, waaronder de Kathedraal van Pisa en de Santo-Stefanokerk. De botanische tuinen van Pisa zijn de oudste van Europa. Ook het zuidelijker gelegen Grosseto beschikt over een fraaie middeleeuwse kathedraal, terwijl het tevens veel kerken, paleizen en abdijen heeft. Het toeristische Lucca is tijdens je vakantie aan de Toscaanse Kust dankzij de historische vestingmuur, San-Martinokathedraal en San-Michelekerk ook verplichte kost. Livorno heeft een Venetiaanse grachtenwijk, verdedigingswerken en kathedralen.

Omgeving

De lengte van de Toscaanse Kust bedraagt ruim 200 kilometer en een groot deel daarvan bestaat uit goed gefaciliteerde zandstranden. Een van de bekendere strandbestemmingen is het plaatsje Viareggio, niet ver van Lucca. Ook Castiglione heeft mooie en uitnodigende stranden. Voor de kust ligt het nationale park Toscaanse Archipel, waarvan het eiland Elba deel uitmaakt. Natuurreservaten op het vasteland zijn onder andere het bij Pisa gelegen Parco Nationale Tanuta di San Rossore en Parco Naturale della Maremma, en Diaccia Botrona bij Castiglione. Een vakantie aan de Toscaanse Kust heeft ook buiten het strand dus genoeg te bieden.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Toscaanse Kust

Best beoordeelde vakanties

Hotel Andreaneri


9.1

16 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Andreaneri

Park Hotel Marinetta


8.8

29 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Park Hotel Marinetta

Hotel Mondial Resort & Spa


8.8

8 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Mondial Resort & Spa

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Toscaanse Kust

Camping Village Park Albatros

€ 189p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies

1967 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Village Park Albatros

Human Travel Camping Village Park Albatros

€ 169p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies

1967 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Human Travel Camping Village Park Albatros

Hotel en appartementen Golfo del Sole

€ 210p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel en appartementen Golfo del Sole

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook