Vakantie Puglia

Puglia oftewel Apulië is de regio in de hak van Italië en is een redelijk rustige vakantiebestemming. Doordat de streek wordt omgeven door de zee, zijn er heel wat stranden om te zonnebaden. Maar er liggen ook prachtige steden en dorpen in Puglia. Je vindt er authentieke Trulli huisjes, wijngaarden en olijfboomgaarden. In de steden staan tal van monumenten en je kunt er heerlijke plaatselijke gerechten proberen op een van de vele terrasjes. Tijdens je vakantie in Puglia zul je niet zozeer alleen maar toeristen tegenkomen, want het is onder de Italianen zelf ook een favoriete vakantiebestemming.

Vakanties in Puglia 7

Plaatsen in Puglia

Populaire plaatsen in Puglia

Puglia en cultuur

Het bekendste museum in Puglia is het Museo di Cività in Ostuni. Hier wordt het lichaam van Delia bewaard, een zwangere vrouw die 25.000 jaar geleden is overleden. Ze werd gevonden in een grot vlakbij het museum en haar lichaam was nog in een zeer goede staat. In het Palazzo della Provincia kun je terecht voor kunst, want hier worden naast een 15e-eeuws altaarstuk ook verschillende werken van Italiaanse kunstenaars tentoongesteld. Daarnaast kun je tijdens je vakantie in Puglia verschillende kastelen bezoeken om een indruk van de geschiedenis te krijgen. Het Castel del Monte staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bovendien worden er in bijna elke stad weekmarkten gehouden, met plaatselijke producten en leuke snuisterijen.

Bezienswaardigheden in Puglia

In Otranto staat een kathedraal die naar verluidt is gebouwd uit de botten van omgekomen burgers tijdens een aanval van de Turken in de 12e eeuw. De prachtige mozaïekvloer trekt direct de aandacht. Daarnaast vind je in de stad een toegangspoort die op het einde van de 15e eeuw door de Aragonezen uit Spanje is gebouwd. In het centrum van Locorotonde zijn alleen voetgangers toegelaten en kun je oude gebouwen bezichtigen. Ga tijdens je vakantie in Puglia ook eens naar Alborobello. Het stadje staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de vele Trulli huisjes. Deze ronde huisjes werden gemaakt van tufsteen zonder cement en hebben leuke puntdakjes.

Omgeving

Op vakantie in Puglia kun je uitstekend fietsen in het gevarieerde en mooie landschap. Er zijn geen bergen, maar wel licht glooiende heuvels die prima te beklimmen zijn. Hoewel het in juli en augustus erg warm kan worden in Italië, wordt dat in Puglia enigszins afgezwakt door de koele zeewind. Aan de 800 kilometer lange kustlijn met prachtige stranden kun je niet alleen zwemmen, maar ook watersporten beoefenen. En voor liefhebbers van een actieve vakantie zijn er genoeg grotten te vinden in het gebied die je onder begeleiding kunt bezoeken. Met kinderen is een uitstapje naar de grootste dierentuin van Italië in Fasano, de Zoo Safari, zeker de moeite waard.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Puglia

Best beoordeelde vakanties

Hotel en appartementen I Melograni & Baia degli Aranci


9

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel en appartementen I Melograni & Baia degli Aranci

Happy Camp - Camping La Masseria


8.6

24 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping La Masseria

Grand Hotel Masseria St. Lucia


8.5

25 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Masseria St. Lucia

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Puglia

Sierra Silvana

€ 661p.p.

Vertrek 28-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Sierra Silvana

La Chiusa di Chietri

€ 681p.p.

Vertrek 28-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

La Chiusa di Chietri

Eden Beach Club

€ 762p.p.

Vertrek 04-09-2019
8 dagen
Vol pension

Eden Beach Club

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook