Vakantie Napolitaanse Rivièra

In het Italiaanse zuidwesten is aan de kust de Napolitaanse Rivièra te vinden. Het gebied heeft een lengte van zo’n 150 kilometer en is gelegen tussen Cassino in Lazio en Capri in Campanië. De metropool Napels is vanzelfsprekend de naamgever en grootste stad van deze regio. Bij een vakantie naar de Napolitaanse Rivièra per vliegtuig is dit dan ook de plaats van aankomst. Centraal in de streek ligt de Golf van Napels, die onderdeel is van de Tyrreense Zee. De Tyrreense Zee maakt op zijn beurt deel uit van de Middellandse Zee. Populaire andere Napolitaanse Rivièra-plaatsen zijn Sorrento, Caserta en Pozzuoli.

Vakanties aan de Napolitaanse Rivièra

Plaatsen aan de Napolitaanse Rivièra

De Napolitaanse Rivièra en cultuur

Door het jaar heen worden talloze culturele activiteiten georganiseerd in Napels. De miljoenenstad heeft de maand mei bijvoorbeeld uitgeroepen tot Maand van de Monumenten, waarbij kerken en paleizen die bij een vakantie aan de Napolitaanse Rivièra anders niet kunnen worden bezocht hun deuren openstellen voor het publiek. In juni wordt op de Via Caracciolo-promenade het rond de pizza opgezette Pizza Village gehouden. Verder vinden in juni en juli een theater- en filmfestival plaats. Napels’ patroonheilige San Gennaro wordt op 19 september vereerd. In het voorjaar en de zomer zijn tevens diverse religieuze processies en festiviteiten in Sorrento en Caserta.

Bezienswaardigheden aan de Napolitaanse Rivièra

Tot de belangrijkste en meest bezochte bezienswaardigheden behoort Pompeï. Het stadje kent ook een moderne equivalent, maar de meeste bezoekers op vakantie aan de Napolitaanse Rivièra komen voor de 2000 jaar oude ruïnes die achterbleven na de uitbarsting van de Vesuvius. Bij Cassino in het noorden is de hooggelegen Abdij van Monte Cassino een belangrijke trekpleister. Caserta heeft het prachtige Koninklijke Paleis, dat qua grootte vergelijkbaar is met het Paleis van Versailles in Frankrijk. Pozzuoli is bekend om zijn Romeinse marktgebouw en amfitheaters, en in Napels kun je de historische binnenstad, kathedralen, paleizen en musea bezoeken.

Omgeving

Tijdens een vakantie aan de Napolitaanse Rivièra is het vaak fraaie kustlandschap niet te missen. Tot de mooiste gedeeltes behoort de Amalfitaanse Kust, nabij het op een schiereiland gelegen Sorrento. Verspreid langs deze rotsachtige kust liggen verschillende sfeervolle dorpjes. De vulkaan Vesuvius is per bus te bezoeken, waarna je wandelend naar de top kan. Rond de bijna 1300 meter hoge vuurberg ligt ook een nationaal park. Meer vulkanische natuur vind je op het eiland Ischia, waar verder winkels en horecagelegenheden zijn. Op het eiland Capri trekken de blauwe grot Grotto Azzurra, de oude villa’s en kerken de meeste aandacht.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Napolitaanse Rivièra

Best beoordeelde vakanties

Grand Hotel Riviera


9.7

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Riviera

Hilton Sorrento Palace


9.6

33 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hilton Sorrento Palace

Hotel Caravel


8.3

31 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Caravel

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Napolitaanse Rivièra

Grand Hotel Europa Palace

€ 568p.p.

Vertrek 12-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Europa Palace

Grand Hotel Capodimonte

€ 710p.p.

Vertrek 12-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

12 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Capodimonte

Hilton Sorrento Palace

€ 1.072p.p.

Vertrek 13-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

33 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hilton Sorrento Palace

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook