Vakantie Lombardije

De landstreek Lombardije ligt in Noord-Italië en is een van de grotere regio’s van het land. Het gebied omvat een deel van Alpen, de vlakte van de Po-rivier, de grote Italiaanse meren en diverse bekende plaatsen. Bij een vakantie in Lombardije kun je dan ook kiezen uit een flink aantal populaire toeristische bestemmingen. Door de uitgestrektheid en hoogteverschillen kent het gebied een gevarieerd klimaat, maar ook in de bergachtige gedeeltes van Lombardije heersen in de zomer aangename temperaturen. Lombardije is een van de dichtstbevolkte streken van Italië, en heeft belangrijke steden als Milaan, Brescia, Varese, Pavia en Monza.

Vakanties in Lombardije

Plaatsen in Lombardije

Lombardije en cultuur

In Italië wordt veel gedaan aan tradities en heiligenverering. Daarnaast heeft vrijwel elke plaats zijn karakteristieke folkloristische en toeristische evenement. Zo wordt in Milaan in juni het Sagra di San Cristoforo georganiseerd, een feest met muziek en vuurwerk. Op vakantie in Lombardije kan in Brescia het Festival di Santa Giulia (juni) worden bezocht. Sint-Gerardo, de patroonheilige van Monza, wordt vereerd middels een feest op 6 juni. In Pavia wordt in september het Festa del Ticino gehouden. Dit is een veelzijdig evenement met muziek, tentoonstellingen en markten. Ook rond het Comomeer, Gardameer en Lago Maggiore vinden ‘s zomers festiviteiten en wijnfeesten plaats.

Bezienswaardigheden in Lombardije

Je vakantie in Lombardije is niet compleet zonder de architecturale hoogstandjes te hebben gezien. De meeste toeristen gaan daarvoor naar Milaan, dat bekendstaat om zijn imposante kathedraal en aangrenzende Domplein, het Sforzesco-kasteel, het operagebouw La Scala, en talloze musea. Varese is geliefd bij toeristen vanwege de vele tuinen, parken, oude villa's en kastelen in en rond de stad. Ook Brescia is wat bezienswaardigheden betreft een aanrader. De stad beschikt over diverse tempels en theaters uit de Romeinse Tijd, en heeft veel basilieken en kerken. Andere interessante plaatsen zijn Pavia (Certosa-klooster, Pavia-kathedraal en San-Michelekerk) en Monza (San-Giovannikathedraal, Monzapark en paleistuinen).

Omgeving

Het landschap van Lombardije stijgt in het Alpengebied tot ruim 4000 meter. In de wat lager gelegen delen van het bergmassief liggen het Comomeer en het Lago Maggiore, dat de grens vormt met de regio Piemonte. Hier breng je je vakantie in Lombardije door in een omgeving met tropische flora als palmbomen en sinaasappelbomen. Minstens zo populair is het zuidelijker gelegen Gardameer. De streek heeft verder veel beschermde landschappen en natuurparken, waaronder het Campo dei Fiori bij Varese en het aan Zwitserland grenzende Nazionale dello Stelvio. In dit grootste natuurgebied van Italië ligt voor 1000 kilometer aan wandelroutes.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Lombardije

Best beoordeelde vakanties

Hotel Sant Anton


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sant Anton