Vakantie Levicomeer

Het uitgestrekte Levicomeer bevindt zich in het noorden van Italië. Het staat bekend als een van Europa's meest warme meren. Je geniet er van een watertemperatuur die gemiddeld op maar liefst 23 graden komt. Het water is bovendien kristalhelder en ontoegankelijk voor boten, waardoor het nemen van een frisse en ontspannende duik nog een stuk aantrekkelijker wordt. Het is dan ook geen verassing dat een vakantie bij het Levicomeer bij veel toeristen hoog op hun verlanglijstje staat. Zet deze bestemming ook op jouw to-dolijstje en geniet straks van het warme Italiaanse water en de natuurrijke omgeving rondom het meer.

Vakanties aan het Levicomeer

Plaatsen aan het Levicomeer

Levicomeer en cultuur

Als je tijdens een vakantie bij het Levicomeer ook wat van de lokale cultuur wilt opsnuiven, dan loont het om dagtripjes te plannen naar mooie en historische steden in de omgeving. Verruil het water bijvoorbeeld tijdelijk voor een culturele stedentrip naar de stad Trento. Deze zeer oude plaats heeft in de afgelopen eeuwen mede onder het bewind gestaan van de Kelten, de Romeinen, de Oostenrijkers en de Italianen. Het is een stad waar de culturen van Italië en Midden-Europa samenkomen, en dat merk je bijvoorbeeld aan het feit dat naamborden zowel in het Duits als in het Italiaans worden weergegeven.

Bezienswaardigheden aan het Levicomeer

Ook qua bezienswaardigheden hebben de omliggende steden een hoop te bieden. In het al eerder genoemde Trento zijn bijvoorbeeld de kathedraal van Sint Vigilius en de Neptunusfontein de moeite van het bezichtigen waard. Deze twee trekpleisters liggen allebei aan het Piazza Duomo. Ook de stad Rovereto is een aantrekkelijke optie wanneer je bijzondere bezienswaardigheden wilt bezoeken tijdens de vakantie aan het Levicomeer. Deze eeuwenoude vestingstad ligt in de Vallagarina vallei, en is onder andere bekend vanwege het Museo d'arte moderna e contemporanea di Trento e Rovereto (MART). Die attractie staat te boek als een van de omvangrijkste moderne kunstmuseums in Europa.

Omgeving

Heerlijk warm en helder water biedt voldoende pret om je een hele vakantie te vermaken, maar het heeft daarnaast ook andere positieve eigenschappen. Tijdens een vakantie bij het Levicomeer geniet je tevens van de genezende werking die het water kan bieden. In de omgeving bevinden zich diverse helende waterbronnen die elke vorm van vermoeidheid en stress wegnemen. Bezoek bijvoorbeeld de befaamde thermen van Vetriolo en Levico. Daarnaast zal ook de natuurrijke omgeving rondom het meer je helemaal tot rust laten komen. Maak verfrissende wandelingen door de omliggende groene bossen, en geniet op diverse plekken van het uitzicht op de indrukwekkende Dolomieten.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Levicomeer

Best beoordeelde vakanties

Hotel Bavaria


7.8

34 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bavaria

Hotel Ambassador


7.6

48 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Ambassador

BellaVista Relax Hotel


7.3

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

BellaVista Relax Hotel

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Levicomeer

Hotel Bavaria

€ 287p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

34 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bavaria

Camping Due Laghi

€ 336p.p.

Vertrek 08-09-2019
8 dagen
Logies

396 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Due Laghi

Hotel Ambassador

€ 324p.p.

Vertrek 14-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

48 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Ambassador

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook