Vakantie Ledromeer

Met het Gardameer en Lago Maggiore geniet het noorden van Italië bekendheid als gebied met grote meren. Op ongeveer twaalf kilometer van het Gardameer bevindt zich echter het veel kleinere, maar minstens zo aantrekkelijke Ledromeer. Op vakantie aan het Ledromeer verblijf je rond de oevers van een drie kilometer lang en 800 meter breed bergmeer op 650 meter hoogte. Aan het meer liggen de dorpjes Pieve di Ledro, Molina di Ledro, Tiarno di Sopra, Tiarno di Sotto, Concei en Bezzecca. Sinds 2010 vormen deze woonkernen de gemeente Ledro. Het totale aantal inwoners bedraagt een kleine 6000.

Vakanties aan het Ledromeer

Plaatsen aan het Ledromeer

Ledromeer en cultuur

Een belangrijk verschil met het Gardameer is dat je tijdens een vakantie aan het Ledromeer in een minder drukke omgeving logeert. Het Lago di Ledro trekt dan ook vooral mensen op zoek naar rust. Dit betekent echter niet dat je in de omgeving tevergeefs naar festiviteiten en evenementen zult zoeken. In Bezzecca wordt in juni bijvoorbeeld het Festival della Musica georganiseerd, dat plaats biedt aan allerlei muziekgenres. Daarnaast is een vakantie aan het Ledromeer ideaal voor sportieve toeristen. Vooral in het zomerhalfjaar vinden veel sportactiviteiten plaats. Er zijn zeilraces en kanowedstrijden op het meer, terwijl de bergen het decor vormen voor paraglide-competities.

Bezienswaardigheden aan het Ledromeer

Als je liever met beide benen op de grond blijft, kun je in de plaatsjes rond het meer hoogtepunten uit de lokale geschiedenis bewonderen. In Pieve di Ledro staat bijvoorbeeld de fraaie Mariakerk, terwijl Tiarno di Sopra de Santi-Petrokerk en Tiarno di Sotto de San-Bartolomeokerk heeft. Een mooi reisdoel voor een uitstapje op vakantie aan het Ledromeer is Tenno. Dit is een hooggelegen stadje met een middeleeuwse sfeer. Het autovrije centrum wordt gekenmerkt door een doolhof van kleine straatjes en historische woningen, maar er zijn ook winkeltjes en horecagelegenheden. Bij Molina kun je unieke 4000 jaar oude paalwoningen bekijken.

Omgeving

Vakantie aan het Ledromeer is voor de meeste mensen toch vooral genieten van het blauwe water en het door bergen en bossen gekenmerkte landschap. Rond het meer kunnen heerlijke wandelingen worden gemaakt en er zijn tevens langere routes uitgezet. Mountainbiken kan hier ook uitstekend. Behalve in de omliggende stadjes is er ook in de omgeving genoeg fraais te zien. Bij Tiarno di Sopra vind je bijvoorbeeld de Gorg d’Abis-waterval. Een mooi kleiner meer bij Bezzecca is het Lago d'Ampola, waar opmerkelijke flora en fauna zijn. Strandplezier aan het Ledromeer vind je bij Pieve di Ledro, Pur, Molina di Ledro en Mezzolago.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Ledromeer

Best beoordeelde vakanties

Hotel Chalet Rifugio Al Faggio


8.6

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Chalet Rifugio Al Faggio

Good Life Hotel Garden


7.3

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Good Life Hotel Garden

Hotel Lido


0

1 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Lido

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Ledromeer

Hotel Chalet Rifugio Al Faggio

€ 280p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Half pension

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Chalet Rifugio Al Faggio

Good Life Hotel Garden

€ 252p.p.

Vertrek 12-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

12 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Good Life Hotel Garden

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook