Vakantie Lazio

Het relatief onbekende gebied Lazio wordt vaak overgeslagen in Italië als vakantiebestemming, omdat Rome en omgeving al zoveel historische hoogtepunten kennen. Maar dat is zonde; een vakantie in Lazio betekent (met of zonder Rome) optimaal genieten van historische bezienswaardigheden, een kleurrijke natuur en prachtige stranden. Lazio ligt midden in Italië en heeft hiermee een handige ligging te pakken voor iedereen die gek is op zon, zee en strand. Het gebied ligt namelijk aan de Tyrrheense Zee en beschikt over prachtige zandstranden. Daarnaast is de hele regio bezaaid met overblijfselen uit de Romeinse tijd waardoor er genoeg te bezichtigen is.

Vakanties in Lazio

Plaatsen in Lazio

Lazio en cultuur

Tijdens een vakantie in Lazio is de kans groot dat je een evenement of een festival kunt bekijken. In de zomer wemelt het er namelijk van de culturele tradities en evenementen. Zo wordt ieder jaar de Infiorata in Genzano gehouden. Dat is een processie in juni waarbij de straten worden gevuld met prachtige bloemwerken en boeketten. Natuurlijk is hoofdstad Rome dé stad van de historie en cultuur. Hier kun je terecht voor een aantal bijzondere musea. Bezoek bijvoorbeeld de Vaticaanse musea in Vaticaanstad of kijk je ogen uit in het Galleria Nazionale d'Arte Antica.

Bezienswaardigheden in Lazio

Rome staat natuurlijk ook verder hoog op je lijstje tijdens een vakantie in Lazio. Ontdek het verleden van het Colosseum en bekijk de kleurrijke Sixtijnse Kapel. Aanschouw ook de Trevifontein, de Spaanse trappen en het Pantheon. In iedere straat in Rome is wel iets te ontdekken. Ook buiten Rome kun je van alles bekijken. Villa Hadriana in Tivoli is een indrukwekkend bouwwerk met mooie tuinen en Nimfa is een magisch dorpje dat bijna in een sprookje thuishoort met botanische tuinen en historische bouwwerken. Ten zuidoosten van de hoofdstad vind je nog allerlei andere paleizen en huizen van prinsen, pausen en belangrijke personen.

Omgeving

Een vakantie in Lazio biedt ook voor de natuurliefhebber wat wils. Door de prehistorische vulkanische activiteit zijn er namelijk indrukwekkende rotsformaties en mooie meren te vinden in het gebied. Rondom deze natuurverschijnselen liggen verlaten maar prachtige dorpjes. Civita di Bagno is bijvoorbeeld een must see tijdens je trip. Het glooiende landschap is daarnaast perfect voor wandelingen en fietstochten. Onderweg kom je langs olijfboomgaarden en uitgestrekte velden met fruit- en notenbomen. Een van de hoogtepunten van de regio is Parco Nazionale del Circeo, een kustgebied met bossen, duingebieden en stranden. Het park Parco Valle del Treja is weer totaal anders, maar net zo mooi, met ruige kliffen en vergezichten.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Lazio

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp California Village


5.7

14 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp California Village

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lazio

Happy Camp California Village

€ 390p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies

14 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp California Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook