Vakantie Iseomeer

Een vakantie aan het Iseomeer in Noord-Italië is perfect voor iedereen die verlangt naar een ontspannen tijd in een prachtige omgeving. Overdag is het heerlijk toeven aan de waterkant, terwijl je een prachtig uitzicht hebt over de bergen en de sfeervolle dorpjes die aan het Iseomeer liggen. Het grote voordeel van het Iseomeer is dat het een stuk kleiner en minder toeristisch is dan de grote broer het Gardameer, wat even verderop ligt. Het meer ligt tussen verfijnde wijngaarden, historische kloosters en gebouwen en gezellige dorpjes.

Vakanties aan het Iseomeer

Plaatsen aan het Iseomeer

Het Iseomeer en cultuur

Ben je tijdens je vakantie aan het Iseomeer op zoek naar cultuur? Ook dan ben je in dit gebied aan het juiste adres. Bezoek bijvoorbeeld het Museo Civico di Scienze Naturali in Lovere, waar je je kunt vergapen aan wetenschappelijke vondsten uit de geschiedenis van Italië. Voor mooie schilderijen en kunstzinnige uitspattingen kun je terecht bij het Accademia di Belle Arti Tadini, oftewel het Museum voor de Schone Kunsten, tevens in Lovere. In Sarnico vind je het Il Museo Gianni Bellini, een museum ter ere van kunstenaar Bellini waar je meer te weten komt over het leven van deze veelzijdige artiest.

Bezienswaardigheden aan het Iseomeer

Een vakantie aan het Iseomeer is nooit saai. Huur een boot en bekijk de dorpjes vanaf het meer. Of ga lekker zwemmen of waterskiën. Midden in het meer ligt het bijzondere eiland Monte Isola, dat je alleen bereikt vanaf de dorpen Tavernola Bergamasca, Carzano en Sulzano. Op het eiland staat een berg met een indrukwekkend klooster dat voor bezoekers is geopend. Iets ten noorden van Monte Isola ligt het eiland Isola di Loreto, een kleiner eiland dat tevens meer dan de moeite waard is om te bezoeken. In het dorp Sarnico staan interessante historische bezienswaardigheden zoals het San Martino en de romaanse kerk. Riva di Salto is een van meest schilderachtige plekken aan het water met mooie historische gebouwen en een kleurrijk kerkje met verfijnde fresco's.

Omgeving

Tijdens je vakantie aan het Iseomeer vind je rondom een aantal magische natuurgebieden waar toerisme totaal geen rol speelt. Deze ongerepte gebieden zijn ideaal voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Het meer ligt midden in het wijngebied Franciacorta, waar wereldwijd bekende wijnen worden geproduceerd. Ook staat deze regio bekend om de smaakvolle lokale producten en de uitgebreide gastronomie. Iets ten zuiden van het meer vind je het natuurreservaat Torbiere del Sebino, waar je meer dan zeventien verschillende exotische vogelsoorten kunt spotten zoals futen en reigers. Vanaf het Iseomeer kun je dit kleurrijke gebied op verschillende manieren bereiken.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Iseomeer