Vakantie Gardameer

Het Gardameer heeft een afmeting van 370 vierkante kilometer en is daarmee het grootste Italiaanse meer. Een vakantie aan het Gardameer in Noord-Italië is voor vrijwel elk type vakantieganger aan te raden. Door zijn uitgerekte vorm beschikt het over tientallen kilometers aan stranden en wandelpromenades, terwijl rondom het meer talloze gezellige kleine en grotere plaatsen zijn te vinden. Voor wie de voorkeur geeft aan een wellicht bruisender stadsleven, liggen in de directe omgeving steden als Brescia en Verona. Op vakantie rond het Gardameer is ook daar echter genoeg te doen. Het aanbod varieert van fietsroutes en watersportactiviteiten tot cultureel-historische dagtripjes.

Vakanties aan het Gardameer

Plaatsen aan het Gardameer

Gardameer en cultuur

Vanwege het mediterrane klimaat en de stranden geniet het Gardameer in de eerste plaats bekendheid als reisdoel voor zon- en waterliefhebbers. Aan de randen van het meer ontbreekt het echter evenmin aan bestemmingen voor interessante uitstapjes. Zo bevind je je tijdens een vakantie aan het Gardameer bijvoorbeeld in een officieel wijngebied. In het Zeni Wijnmuseum in Bardolino wordt alles uitgelegd over de regionale rode wijnen. Het wat zuidelijker gelegen Peschiera del Garda staat bekend om zijn witte wijn. Kunstliefhebbers moeten zeker het in Rovereto gevestigde MART-museum voor moderne kunst bezoeken. Het plaatsje Desenzano del Garda beschikt over een geschiedkundig museum.

Bezienswaardigheden aan het Gardameer

In de historische omgeving van het Gardameer zijn ook buiten de museummuren genoeg eeuwenoude bezienswaardigheden. Een fantastisch voorbeeld daarvan is Garda, waaraan het meer ook zijn naam te danken heeft. Dit 4000 inwoners tellende dorpje bestaat uit middeleeuwse straatjes, kerken en paleizen. Ook een bezoek aan Sirmione is tijdens een vakantie aan het Gardameer vrijwel verplichte kost. Het schiereiland beschikt over Romeinse ruïnes, het Rocca Scaligera-kasteel en het natuurfenomeen Grotte di Catullo. Andere fotogenieke en vaak van een autovrij centrum voorziene plaatsjes zijn Peschiera del Garda, Borghetto sul Mincio, Lonato del Garda, Riva del Garda en Desenzano del Garda.

Omgeving

De afwisselende omgeving is een van de andere trekpleisters van het Gardameer. Langs het water ligt een gevarieerd landschap met kliffen, berghellingen, rotspunten, heuvels, dalen, watervallen, rivieren, grotten, bossen, natuurgebieden en siertuinen. Je kunt tijdens een vakantie bij het Gardameer dan ook uitstekend fietsen en wandelen. Een geliefd uitkijkpunt is Santuario di Montecastello, bij het op de westoever gelegen Tignale. Richting het noorden wordt het meer smaller en de bergtoppen hoger. De zuidelijker gelegen oevers van het meer kenmerken zich juist door stranden, terrasjes en boulevards. Hier vind je ook bekende pretparken als Gardaland en Aqua Paradise Park.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Gardameer

Best beoordeelde vakanties

Hotel Eden


9.9

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Eden

Appartementen Karina


9.4

26 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Karina

Hotel Piccolo Paradiso


9.3

46 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Piccolo Paradiso

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Gardameer

Hotel Antico Monastero

€ 427p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Vol pension

68 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Antico Monastero

Hotel en Appartementen La Rotonda

€ 300p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

87 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel en Appartementen La Rotonda

Hotel Garda

€ 448p.p.

Vertrek 04-09-2019
5 dagen
Half pension

Hotel Garda

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook