Vakantie Elba

Elba is een eiland van Italië, vlakbij Livorno. Het is onderdeel van Toscane. Het is het op twee na grootste eiland van het land, enkel Sardinië en Sicilië zijn net een stukje groter. Je kunt het eiland via Piombino per boot bereiken, maar er is tevens een klein vliegveld te vinden. Een vakantie op Elba is perfect voor het hele gezin, maar ook ideaal wanneer je gek bent op natuur, cultuur, historie en een actieve vakantie. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk ontspannen op de vele prachtige stranden, maar je kunt er ook terecht voor een actieve wandel-, fiets-, duik- of zeilvakantie.

Vakanties in Elba

Plaatsen in Elba

Elba en cultuur

Een vakantie op Elba heeft veel te bieden op cultureel gebied. Zo staat het eiland voornamelijk bekend als locatie waar Napoleon in ballingschap gezeten heeft. Deze interessante geschiedenis is op verschillende manieren terug te zien op Elba. Bezoek bijvoorbeeld het Palazzina dei Mulini, waar hij verbleven heeft en waar je meer te weten komt over de geschiedenis van die tijd. In het Museo Nazionale delle Residenze Napoleoniche kun je de woning van Napoleon bekijken. Een ander interessant museum is het Miniere di Capoliveri, waar je de mijnen van Capoliveri aanschouwt.

Bezienswaardigheden in Elba

Er is van alles te bekijken op het eiland tijdens je vakantie op Elba. Bezoek bijvoorbeeld de 17e-eeuwse kerk Chiesa della Misericordia. In deze kerk bekijk je verschillende eigendommen van Napoleon. In de hoofdstad Portoferraio vind je nog een paar andere mooie bezienswaardigheden. Bezoek hier bijvoorbeeld Fort Stella, een historisch fort dat gebouwd is op een heuvel. Of Fort Falcone, naast Fort Stella het andere verdedigingsfort. Ook Fort Inglese, stammend uit 1700, is met een rijke geschiedenis het bezoeken waard. Sluit je dag af met een lekker hapje en drankje in een van de vele (lokale) restaurants in Portoferraio.

Omgeving

Gek op natuur? Ook dan is een vakantie op Elba geschikt. Beklim bijvoorbeeld de berg Capanne, waar je op de top van de berg een magisch uitzicht hebt over de Middellandse Zee. Een van de mooiste wandelroutes op het eiland is vanaf Marciana in het noorden richting Chiessi in het zuiden. Tijdens deze route kom je langs mooie historische gebouwen, adembenemende uitzichten en onontdekte plekjes. Liever even luieren? Dat doe je op het strand van Innamorata, volgens de bewoners het mooiste strand van Elba. Het zandstrand heeft de juiste locatie voor een kleurrijke zonsondergang die je niet mag missen wanneer je op Elba verblijft.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Elba

Best beoordeelde vakanties

Uappala Hotel Lacona


9.1

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Uappala Hotel Lacona

Hotel Airone del Parco & delle Terme


9

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Airone del Parco & delle Terme

Residence Le Acacie


8.3

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Residence Le Acacie

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Elba

TH Ortano Mare Village

€ 297p.p.

Vertrek 14-09-2019
8 dagen
Half pension

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

TH Ortano Mare Village

Hotel Desir��e

€ 966p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Hotel Desir��e

Uappala Hotel Lacona

€ 364p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

9 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Uappala Hotel Lacona

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook