Vakantie Comomeer

Het merengebied in de Noord-Italiaanse Alpen kent verschillende uitgestrekte wateroppervlakken. Als grootste daarvan geldt het Lago Maggiore, maar het bekendst is waarschijnlijk het Comomeer. Dit meer ligt verder naar het oosten en wordt van het Lago Maggoire gescheiden door het zuidelijkste puntje van het Zwitserse grondgebied, de streek rond Lugano. Een vakantie naar het Comomeer betekent dat je verblijft aan het op twee na grootste meer van Italië. Het heeft een lengte van 45 kilometer, is lokaal maar liefst 425 meter diep en ligt op een hoogte van 200 meter. Belangrijke toeristenplaatsen zijn Como, Menaggio, Bellano, Varenna en Bellagio.

Vakanties aan het Comomeer

Plaatsen aan het Comomeer

Comomeer en cultuur

Een groot deel van de zomer staat in het teken van het Festival di Bellagio e del Lago di Como. In onder andere Bellagio, Varenna en Menaggio worden dan muziekoptredens in afwisselende genres gehouden. Gitaarliefhebbers op vakantie aan het Comomeer mogen zeker ook het Festival di Chitarra in augustus niet overslaan. Het dorpje Colico organiseert in juli Musica sull’Acqua, een festival rond klassieke muziek. In Tremezzina vindt elke augustus een muziekfestival plaats. Daarnaast kun je op vakantie aan het Comomeer gedurende het hoogseizoen terecht op diverse ochtend- en avondmarkten, evenementen rond lokale lekkernijen en specialiteiten, en wijnfestivals.

Bezienswaardigheden aan het Comomeer

Het Comomeer wordt vooral als vakantiebestemming gewaardeerd door liefhebbers van zeilen, windsurfen en kitesurfen. Voor wie niet zo sportief is, valt aan de oevers echter genoeg moois te ontdekken. Tijdens een vakantie aan het Comomeer zijn de talloze villa’s in het oog springende bouwwerken. Al in de Romeinse Tijd verrezen hier de eerste luxe huizen, maar de huidige villa’s gaan terug tot de zestiende eeuw. Het stadje Como beschikt over een groot aantal middeleeuwse kerken, basilieken en kathedralen. Meer religieuze architectuur uit voorbije eeuwen is te zien in Bellagio, waar onder andere de twaalfde-eeuwse San-Giacomobasiliek en San-Giorgiokerk te bezoeken zijn.

Omgeving

Het Comomeer ligt ingesloten tussen hoge bergen. De noordkant heeft met de Monte Legnone van ruim 2600 meter de hoogste bergtop. Door de hellingen loont het zeer de moeite om tijdens een vakantie aan het Comomeer tijd uit te trekken voor wandelingen of fietstochten. Heel fotogeniek is bijvoorbeeld de Orrido-kloof nabij Bellano, waar watervallen, grotten en uitzichtpunten zijn. Vanaf het plaatsje Domaso is een twee uur durende wandeling langs de Livo-rivier en zijn watervallen te maken. Een andere indrukwekkende wandelroute is de Sacro Monte di Ossuccio, hoog gelegen op de westoever. Geflankeerd door olijfbomen en bossen voert deze langs veertien kapelletjes.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Comomeer

Best beoordeelde vakanties

Hotel Bazzoni et Du Lac Resort


8.7

40 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bazzoni et Du Lac Resort

Hotel Britannia Excelsior


6.7

88 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Britannia Excelsior