Vakantie Calabrië

Als je ergens in Italië nog het stereotype van de Vespa-rijders, kokende mama's in zwarte jurken en een verbazingwekkend ontspannen levensstijl tegenkomt, dan is het wel tijdens een vakantie in Calabrië. De punt van de Italiaanse laars is dankzij het natuurgeweld van meerdere aardbevingen en bekende badplaatsen minder populair bij toeristen. Hierdoor is het echter wel dé plek waar je het echte Italië vindt zoals je dat tegenkomt in de films van Frederico Fellini uit de jaren 50 en 60. Calabrië is een regio van cultuur, tradities en een lange geschiedenis die zich heeft ontwikkeld in de schaduw van grillige bergtoppen en een woeste zee.

Vakanties in Calabrië

Plaatsen in Calabrië

Calabrië en cultuur

Als regio ging Calabrië lange tijd onder armoede gebukt, wat dan ook de reden is dat de maffia er decennialang de dienst uitmaakte. Kom je andere toeristen tegen tijdens je vakantie in Calabrië? Dan is de kans groot dat het Amerikanen betreft die hun stamboom aan het uitpluizen zijn. Calabrië was in het verleden namelijk verantwoordelijk voor een flinke golf emigranten richting de VS. Hoewel de georganiseerde misdaad er tegenwoordig geen belangrijke rol meer speelt en de welvaart ook is toegenomen, hebben deze omstandigheden er wel voor gezorgd dat Calabrië tot voor kort eigenlijk geen echte toeristische bestemming was. Het gevolg is dat je op vakantie in Calabrië vooral het authentieke Italië ervaart, zonder de commercie die meestal een instroom van toeristen veroorzaakt.

Bezienswaardigheden in Calabrië

Tijdens je vakantie in Calabrië is er zelden een reden om je richting de grote steden in het binnenland te begeven. Voor al het moois dat de regio te bieden heeft, kun je het best naar de kust trekken. Pittoreske dorpjes als Tropea en Scilla bieden bezoekers een uniek atmosferisch kijkje op 'la dolce vita'. Je treft er echter ook enkele indrukwekkende musea met kunstschatten die nog uit de tijd van de Griekse overheersing van het gebied stammen, ver voor de start van onze jaartelling. Vooral het Museo Nazionale di Reggio Calabria is het bezoeken waard en herbergt enkele van 's werelds mooiste voorbeelden van de Griekse beeldhouwkunst.

Omgeving

Het Parco Nazionale dell'Aspromonte is een must voor een natuurliefhebber op vakantie in Calabrië. Dit nationale park is binnen Italië berucht als toevluchtsoord voor kidnappers die in de jaren 70 in de regio actief waren, maar is al decennia geleden 'schoongeveegd' door de lokale ordehandhaving. Wat overblijft is een dramatisch landschap vol scherpe pieken en donkere wouden. De hoogste piek van het gebied op 1955 meter hoogte, de Montalto, bevat naast al het natuurschoon een gigantisch bronzen beeld van Christus en voorziet klimmers van een onnavolgbaar uitzicht over Sicilië.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Calabrië

Best beoordeelde vakanties

Hotel Tirreno


8.8

10 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Tirreno

Hotel LABRANDA Rocca Nettuno Tropea


8.9

84 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel LABRANDA Rocca Nettuno Tropea

Salice Club Resort


0

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Salice Club Resort

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Calabrië

Aldiana Club Calabria

€ 852p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
All inclusive

Aldiana Club Calabria

Garden Resort Calabria

€ 639p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
All inclusive

63 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Garden Resort Calabria

VOI Floriana Resort

€ 235p.p.

Vertrek 24-09-2019
5 dagen
Half pension

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

VOI Floriana Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook