Vakantie Bloemenrivièra

Waar de Franse Côte d'Azur ophoudt, begint aan de andere kant van de grens de Italiaanse Bloemenrivièra. Het exacte grondgebied van de beide toeristische locaties is voer voor discussie, maar algemeen geldt dat het beginpunt van de Bloemenriviéra het Frans-Italiaanse grensplaatsje Menton is. De botanische tuinen van Menton maken in Noordwest-Italië plaats voor een landschap dat gedomineerd wordt door bloemen. Dat de Italiaanse mediterrane kust veel zon ontvangt moge duidelijk zijn, en is de meer dan genoeg reden waarom een vakantie aan de Bloemenrivièra ook interessant is voor strandliefhebbers. De kustregio heeft een lengte van 75 kilometer, en eindigt nabij het dorp Andora.

Vakanties in de Bloemenrivièra

Plaatsen in de Bloemenrivièra

Bloemenrivièra en cultuur

Bloemen vormen een groot deel van de flora aan dit deel van de Middellandse Zee. De bermen, heuvels en dalen staan vol met rozen, geraniums, orchideeën en bougainvillea’s. Daarnaast zijn ze in cultureel en commercieel opzicht van belang, want vanuit de streek vindt ook export van bloemen naar het buitenland plaats. Het belang van de lokale flora wordt direct duidelijk in Bordighera, een van de meest westelijk gelegen grotere plaatsjes. Op vakantie aan de Bloemenrivièra zijn hier meerdere botanische tuinen te bezoeken. Bijzondere culturele evenementen vind je in stadjes als San Remo (vuurwerkfestival Ferragosto) en Andora (bierfestival).

Bezienswaardigheden aan de Bloemenrivièra

Uiteraard kun je tijdens je vakantie aan de Bloemenrivièra ook volop genieten op de stranden. Het gebied leent zich er echter bij uitstek voor om te worden verkend. Dat kan bijvoorbeeld door de A10 tussen de Italiaans-Franse grens en San Remo te volgen. Deze tolweg staat vanwege de omliggende bloemenvelden bekend als de ‘Autostrada dei Fiori’. San Remo wordt op zijn beurt ook wel de ‘Città dei Fiori’ genoemd. Bordighera valt behalve door tuinen op door de villa’s en kerken uit voorgaande eeuwen. Meer bezienswaardigheden vind je in Andora (kastelen, kerken), Porto Maurizio (kathedraal, centrum) en Ventimiglia (tuinen, centrum, kerken).

Omgeving

Tijdens een vakantie aan de Bloemenrivièra is het niet alleen de bloemenpracht die de aandacht opeist. Ook de rest van de omgeving leent zich voor menig fotomoment. De kuststrook ligt aan de voet van de Ligurische Alpen, dat hoogtes van 2500 meter bereikt. Langs de Middellandse Zee vindt het bergachtige landschap uitlopers in een afwisselend heuvellandschap. In het tussenliggende gebied kunnen pittoreske en hooggelegen dorpjes worden bezocht als Airole, Apricale, Perinaldo, Montalto Ligure en Castelvittorio. Hier leer je het authentieke Italië pas echt kennen. Zowel cultuurliefhebbers als zonaanbidders zullen zich tijdens hun vakantie aan de Bloemenrivièra dus niet vervelen.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in de Bloemenrivièra

Best beoordeelde vakanties

Park Hotel Argento


9.5

13 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Park Hotel Argento

Hotel Riviera Dei Fiori


8.8

21 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Riviera Dei Fiori

Grand Hotel Bristol Resort & Spa


8.4

36 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Bristol Resort & Spa

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Bloemenrivièra

Ai Pozzi Village Spa Resort

€ 336p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies

70 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Ai Pozzi Village Spa Resort

Hotel Punta San Martino

€ 513p.p.

Vertrek 11-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

44 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Punta San Martino

Castellaro Golf Resort

€ 282p.p.

Vertrek 14-09-2019
8 dagen
Logies

97 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Castellaro Golf Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook