Vakantie Aosta Valley

De Aosta Valley of Valle d’Aosta is een regio in Zuidwest-Italië. Het ligt ingeklemd tussen de landstreek Piemonte en de grenzen met Frankrijk en Zwitserland. Met een inwoneraantal van 130.000 mensen geldt de Aostavallei als een van de dunst bevolkte delen van Italië. Het is tegelijkertijd ook de kleinste streek van het land. Tijdens vakantie in de Aosta Valley verblijf je in een omgeving die ligt ingeklemd tussen bergreuzen als de Matterhorn en de Mont Blanc. Daardoor is het klimaat wat zonniger en milder dan elders in de Alpen. De Aostavallei is tweetalig en heeft bewegwijzering in het Frans en Italiaans.

Vakanties in Aosta Valley

Plaatsen in Aosta Valley

Aosta Valley en cultuur

Ook qua cultuur laat de streek invloeden uit de aangrenzende landen zien. Zo hebben veel gerechten een Franse, Duitse of Zwitserse herkomst en worden ook typisch mediterrane ingrediënten in de lokale keuken verwerkt. Een bekend streekproduct is het maïsgerecht polenta. Ook de zachte fontinakaas en het van varkensvlees gemaakte lard d’Arnad zijn kenmerkend voor de streek. Wijnliefhebbers op vakantie in de Aosta Valley moeten zeker even de rode wijn van Arvier of de witte wijnen geproduceerd in Morgex proeven. In de loop van het jaar vinden culturele evenementen plaats als het Valle d’Aosta Festival en het Alpine Guides Festival.

Bezienswaardigheden in Aosta Valley

Aosta is de hoofdstad van de regio en telt zo’n 35.000 inwoners. Het heeft daarnaast ook de meeste bezienswaardigheden. Tijdens je vakantie in de Aosta Valley kun je hier onder andere de Boog van Augustus en de Pretoria-stadspoort bewonderen, die er beide al voor de jaartelling stonden. Ook heel bijzonder is het Romeinse gangenstelsel Cryptoporticus. Het dorpje Saint-Pierre heeft het indrukwekkende Kasteel van Saint-Pierre, terwijl Fénis over een tot de verbeelding sprekende veertiende-eeuwse burcht beschikt. Bijzonder fotogeniek is het op een rots gelegen Graineskasteel bij Brusson. Gressoney-Saint-Jean heeft het recentere Savoyekasteel met zijn bijbehorende botanische tuinen.

Omgeving

Een vakantie in de Aosta Valley staat voor velen ook in het teken van de natuur. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de imposante bergtoppen die het dal omringen. De nabijgelegen Mont Blanc heeft bijvoorbeeld een hoogte van 4800 meter en vlak bij de stad Aosta bevindt zich de 3500 meter hoge Monte Emilius. Deze berg is bekend vanwege zijn groene meren. In het zuiden van de Aosta-regio vind je Nationaal Park Gran Paradiso, waar steenbokken, gemzen en arenden leven. Er zijn uiteenlopende wandelroutes en verspreid over het natuurpark staan middeleeuwse 70 kastelen.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Aosta Valley

Best beoordeelde vakanties

Hotel Chalet Valdotain


8.1

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Chalet Valdotain

Hotel Chalet Valdotain


8.1

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Chalet Valdotain

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Aosta Valley

Hotel Chalet Valdotain

€ 366p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Chalet Valdotain

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook