Vakantie Adriatische Rivièra

De Adriatische Rivièra omvat de hele oostkust van Italië en is zo’n 770 kilometer lang. Het is een prachtige regio met diepblauw zeewater en witte stranden. Door de golfbrekers is de zee rustiger en is het de ideale plek voor een strandvakantie met het hele gezin. Maar de Adriatische kust is niet alleen goed voor ontspannen en zonnebaden. Je kunt in het binnenland ook tal van bezienswaardigheden bezoeken en de Italiaanse cultuur opsnuiven. Maak tijdens je vakantie aan de Adriatische Rivièra ook tijd voor gezellige dorpjes waar je kunt winkelen en zoek de prachtige natuur op in de nationale parken.

Vakanties aan de Adriatische Rivièra 2

Plaatsen aan de Adriatische Rivièra

Populaire plaatsen aan de Adriatische Rivièra

Adriatische Rivièra en cultuur

Naast Venetië en de universiteitsstad Bologna liggen de bekende plaatsen Puglia, Comacchio en Rimini aan de Adriatische Rivièra. Culturele bezienswaardigheden vind je onder andere in de hak van Italië. In Puglia staan in het Apulische landschap ronde stenen hutjes die Trulli worden genoemd. Er werd destijds geen cement gebruikt voor de bouw van de huisjes, waardoor ze zijn opgetrokken uit tufsteen. Comacchio bestaat uit dertien eilanden die met elkaar in verbinding staan door bruggen. Met authentieke vissershuisjes in alle kleuren vormt het een leuke culturele bezienswaardigheid tijdens je vakantie aan de Adriatische Rivièra. In Bologna liggen dan weer imposante oude paleizen en bekende bouwwerken zoals de Neptunusfontein.

Bezienswaardigheden aan de Adriatische Rivièra

De ommuurde stad Ferrara, gelegen tussen Bologna en Venetië, heeft indrukwekkende kerkers en veel grachten. Net zoals Venetië. Daar kun je per gondel de stad verkennen. De klokkentoren van bijna 100 meter hoog op het bekende Piazza San Marco is te beklimmen en biedt een prachtig uitzicht over de stad met zijn kanalen. In Venetië ligt ook de Brug der Zuchten, gemaakt van witte kalksteen met luiken aan de zijkanten. Door deze luiken zagen gevangenen voor de laatste keer het leven buiten de gevangenis terwijl ze naar de kerkers werden geleid. In Rimini kun je een Romeins amfitheater en het kasteel Sismondo bezoeken tijdens je vakantie aan de Adriatische Rivièra.

Omgeving

De regio Abruzzo, centraal gelegen aan de Adriatische Rivièra, heeft drie nationale parken. Daar tref je zowel wijngaarden als diverse diersoorten aan, waaronder de bruine beer. Het meer van Barrea is een indrukwekkend stukje natuur in Abruzzo. Bovendien kun je overal in de streek bergbeklimmen en wandelen in de natuur. Hou je van winkelen, dan kan dit in Bologna waar je ook heerlijke ijsjes kunt eten. Rimini kent een bruisend nachtleven en is vooral populair onder de jongere generatie. En zwemmen doe je niet alleen aan de kust tijdens je vakantie aan de Adriatische Rivièra. Er zijn verschillende waterparken in de omgeving die garant staan voor een leuk dagje uit met vrienden of het hele gezin.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Adriatische Rivièra

Best beoordeelde vakanties

Alexandra Plaza


8.4

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Alexandra Plaza

Hotel de France


8

70 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel de France

Club Hotel Dante


7.8

21 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Club Hotel Dante

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Adriatische Rivièra

Park Hotel Ravenna

€ 371p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Park Hotel Ravenna

Alexandra Plaza

€ 378p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

12 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Alexandra Plaza

Pietrablu Resort & SPA

€ 974p.p.

Vertrek 03-09-2019
8 dagen
All inclusive

Pietrablu Resort & SPA

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook