Vakantie Italië

Italië dé ultieme bestemming voor wie een unieke, veelzijdige cultuur zoekt. Dit prachtige land heeft het hele jaar door meer dan genoeg te bieden. Of je nu naar het meest zuidelijke puntje van de laars gaat of wat meer in het noorden blijft, iedere stad heeft zo zijn charme. Maar de hoofdstad Rome is en blijft de stad die je een keer in je leven moet gezien hebben. Bewonder de pracht van monumenten als de Trevifontein of het Colosseum. Naast cultuur staat Italië ook bekend als geliefd modeland. Vooral Milaan is de place to be als shoppingparadijs. Kortom, een vakantie in Italië biedt werkelijk alles!

Vakanties in Italië 16

Regio's in Italië

Populaire regio's in Italië

Vakantie Bloemenrivièra

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Bloemenrivièra

Vakantie Gardameer

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Gardameer

Vakantie Sicilië

Kies uit 6 accommodaties.

Bekijk deze regio (6)
Vakantie Sicilië

Italië en cultuur

Italië staat bekend om zijn rijke culturele verleden, te beginnen bij het Romeinse Rijk in de Oudheid. Ook de Renaissance in de 14de eeuw zette Italië op de wereldkaart als bloeiende periode van kunstenaars, architecten en schrijvers. Voor alle kunstliefhebbers is er dan ook een breed scala aan Italiaanse kunst te vinden, van historische en na-oorlogse overblijfselen tot werken van Michelango en Da Vinci. De meer hedendaagse cultuur kenmerkt zich onder andere door de oneindige koffiebars, de spontane ontmoetingen op straat, het helse verkeer en het geloof in God. Italianen appreciëren het ook als je een woordje Italiaans spreekt, aangezien velen maar een klein beetje Engels kunnen. Neem op je vakantie naar Italië dus best een klein woordenboekje mee.

Winkelen en uitgaan in Italië

Italië heeft heel wat steden waar men heerlijk kunt shoppen. Ben jij een shopliefhebber? Dan hoef je niet lang na te denken over een vakantie in Italië. Milaan, Rome, Venetië en Firenze zijn slechts enkele steden met een prachtig (shopping)centrum met talloze leuke winkels. Denk er wel aan dat Italiaanse winkels tijdens de middag vaak anderhalf uur sluiten, en dat ze op maandag en zondag regelmatig gesloten zijn. Uitgaan in clubs kan het beste in de grotere steden, maar ook kleinere dorpen bieden een plaatselijke uitgaansmogelijkheid waar vooral locals te vinden zijn.

Eten en drinken in Italië

Italië staat wereldwijd bekend om het lekkere eten en drinken. Heerlijke dunne en krokante pizza’s, smaakvolle wijnen, creatieve pastagerechten, echt Italiaans ijs, en zoveel meer. De Italiaanse keuken is enorm gevarieerd dus probeer tijdens een vakantie in Italië liefst zoveel mogelijk gerechten uit. Elke streek kent zijn eigen specialiteiten, dus laat je verrassen door plaatselijke streekgerechten. De Italianen eten vaak wat later dan dat wij gewend zijn en nemen er ook echt de tijd voor. Pas je aan en geniet van al het heerlijks uit Italië.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Active, Family & Wellness Hotel Shandranj


9.6

43 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Active, Family & Wellness Hotel Shandranj

Hotel Madatsch


9.9

22 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Madatsch

Grand Hotel Riviera


9.7

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Riviera

Foto's en Video Italië

  • Vakantie Bloemenriviera
  • Vakantie Gardameer
  • Vakantie Sicilie
  • Vakantie Abruzzo
  • Vakantie Adriatische Riviera

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Italië

Resort Riva degli Etruschi

€ 578p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Logies

11 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Resort Riva degli Etruschi

Athena Resort

€ 373p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
All inclusive

66 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Athena Resort

Aldiana Club Calabria

€ 852p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
All inclusive

Aldiana Club Calabria

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook