Vakantie Hongarije
Vakantie Hongarije

Vakantie Hongarije

Het land van de goulash, de poesta, de Donau en natuurlijk het ongeëvenaarde Boedapest. Maar wat weten we verder over het mystieke Hongarije? Hongarije is een van de weinige landen in Centraal-Europa waar nog een inheemse cultuur te vinden is. Hongarije biedt wat voor elke doelgroep toeristen. Voor een citytrip vlieg je in een paar uurtjes naar Boedapest en voor een kampeervakantie met de kinderen kun je onder andere terecht aan het Balatonmeer. Als je tijdens je vakantie in Hongarije meer avontuur wilt, denk er dan eens aan om een auto te huren en de uitgestrektheid van de poesta of de hoogtes van de Kapraten te ontdekken.

Hongarije en cultuur

Hongarije is een eigenzinnig land met een rijk verleden. Al meer dan 2000 jaar is het land onder invloed van Romeinen en andere volkeren, waar nog steeds veel sporen van te vinden zijn. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd Hongarije bevrijd van de Duitsers en bezet door de Sovjet-Unie. Pas sinds eind vorige eeuw, na de val van het communisme, is Hongarije weer in staat om eigen politieke beslissingen te nemen. Tijdens je vakantie in Hongarije zul je zien, horen, proeven en voelen dat de ongrijpbare cultuur van de Hongaren nog niet vervangen is door de westerse smeltkroes-cultuur. Tafels vol eten, muziek en dans, architectuur en eigenzinnigheid laten je kennis maken met het authentieke Hongarije.

Bezienswaardigheden in Hongarije

Wat je ook plant voor je vakantie in Hongarije, een bezoek aan Boedapest mag echt niet ontbreken. Deze parel van een stad, door de Donau in tweeën gesplitst, zit tjokvol thermische baden, burchten, UNESCO Werelderfgoedlijst noteringen, paleizen en parken. Dit alles is bedekt met een sluier van geheimzinnigheid. Ben je een muziekliefhebber, dan heb je ongetwijfeld gehoord van Europa's grootste muziekfestival Sziget dat elke zomer in augustus plaatsvindt. Kampeer met de kinderen bij het Balatonmeer of gebruik deze prachtplek om de omgeving en de Hongaarse keuken te verkennen. Ontdek de pittoreske dorpjes, idyllische boerderijen en wijnkelders van het platteland. Bezoek ook een (of meerdere) van de tien nationale parken die Hongarije rijk is.

Omgeving

Hongarije wordt door maar liefst zeven landen omringd: Servië, Oostenrijk, Roemenië, Kroatië, Slowakije, Slovenië en Oekraïne. Dat maakt het niet zo gemakkelijk om een keuze te maken, mocht je tijdens je vakantie naar Hongarije eens over de landgrenzen willen gaan. Het is spannend en interessant om op avontuur te gaan in de Balkan landen, waar je nog weinig westers Europa terugvindt. Of geniet bijvoorbeeld op de heen- of terugweg van je autovakantie van de Oostenrijkse Alpen.

Vakantie Hongarije