Vakantie Groot-Brittannië
Vakantie Groot-Brittannië

Vakantie Groot-Brittannië

Het grootste eiland in Europa is in feite Groot-Brittannië. Groot-Brittannië bestaat uit drie landsdelen met elk hun eigenaardigheden, hoofdstad, cultuur en landschap: Engeland, Wales en Schotland. Denk je eraan een vakantie in Groot-Brittannië door te brengen, dan kun je als natuur- en cultuurliefhebber je hart ophalen. Met je wandelschoenen aan betreed je gebaande of ongebaande paden op dit uitgestrekte en rustieke eiland. Vergeet dan ook je regenpak of paraplu niet mee te nemen. Het weerbericht voorspelt warme zomers, milde winter en het hele jaar door kans op behoorlijke buien. Ook dat maakt Groot-Brittannië zo karakteristiek.

Groot-Brittannië en cultuur

Tijdens je vakantie in Groot-Brittannië zul je beslist veel van de cultuur herkennen uit geschiedenisboeken, of van televisie en films. Denk aan de rode dubbeldekker bussen in London, de doedelzakken in Schotland en de kastelen die het landschap in Wales tekenen. Groot-Brittannië kent een onstuimig verleden, vol veldslagen en bezettingen. De sporen hiervan zie je terug in de steden, landerijen en in de vele musea. De rijkdom van dit eiland heeft vele herinneringen achtergelaten in de kastelen, ruïnes, gotische kathedralen en Engelse tuinen. De hedendaagse cultuur wordt nog steeds gedragen door dit in alle opzichten rijke verleden.

Bezienswaardigheden in Groot-Brittannië

Voor avontuur en ruige natuur bezoek je Schotland. Je vakantie naar Groot-Brittannië laat je starten in de Schotse hoofdstad Edinburgh waar je zeker de National Gallery of Scotland en Edinburgh Castle bezoekt. Vanaf het bruisende Edinburgh vervolg je je weg naar het noorden waar je adembenemende uitzichten zal vinden. De Schotse Hooglanden en Isle of Sky zullen je nog lang bijblijven. In Wales mag je de kastelen van Conwy en Harlech niet overslaan. Natuurlijk heeft de Engelse hoofdstad London je veel te vertellen. Dwaal rond in deze wereldse stad of laat je met 'the tube' van highlight naar highlight brengen, zoals de Big Ben en Buckingham Palace. Voor puur natuur bezoek je Cornwall, de Shetland eilanden of een van de Kanaaleilanden. Prachtige steden, zoals Manchester, Liverpool en New Castle, vindt men er ook. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen.

Omgeving

Vaak wordt onder Groot-Brittannië hetzelfde verstaan als het Verenigd Koninkrijk. Maar in praktijk is dat niet hetzelfde. Het Verenigd Koninkrijk omvat, naast Engeland, Wales en Schotland, ook Noord-Ierland. Je bereikt tijdens je vakantie in Groot-Brittannië het noorden van het Ierse eiland onder andere via een veerboot vanaf Schotland. De rest van het eiland, Ierland, is onafhankelijk. Ierland is ook zeker een bezoek waard, mocht je de kans hebben.