Vakantie Vassilikos

Het dorp Vassilikos ligt op het Griekse schiereiland Zakynthos, in het zuidoosten, dicht bij de hoofdstad Zakynthos-stad. Vassilikos heeft niet echt een centrum. Je gaat in de eerste plaats voor je rust op vakantie naar Vassilikos. Je kunt bijvoorbeeld een eindje in de groene omgeving fietsen of wandelen, of lekker naar één van de fraaie zandstranden rond Vassilikos gaan. Deze stranden zijn zeer geliefd bij watersportliefhebbers. Dafni beach is volgens velen één van de plezierigste stranden. Met een beetje geluk kun je hier schildpadden zien. De Caretta-Caretta's leggen hier hun eieren.

Vakanties in Vassilikos 4

Accommodaties in Vassilikos

Vassilikos en cultuur

Om tijdens je vakantie in Vassilikos iets mee te krijgen van de cultuur van het schiereiland, moet je beslist een dagje naar Zakynthos-stad gaan. De stad is in 1953 door een aardbeving grotendeels verwoest, en sindsdien herbouwd tot een moderne stad in klassieke stijl. Ga vooral naar het Agios Markos-plein en het Dionysios Solomos-plein. Rond deze twee pleinen staan verschillende musea en bezienswaardige kerken. Het Byzantijnse museum geeft je niet alleen een beeld van de artistieke ontwikkelingen van de Byzantijnse tijd tot het heden, maar ook van de stad vóór de aardbeving van 1953.

Winkelen en uitgaan in Vassilikos

De meeste winkels die je op je vakantie in Vassilikos tegenkomt, zijn een combinatie van toeristenwinkels en minimarkten. Je vindt ze verspreid over heel Vassilikos. Behalve toeristen- en souvenirwinkels zijn er ook supermarkten en winkels die gericht zijn op de lokale bevolking. Vassilikos ligt in een rustige uithoek van het shiereiland. Het spannendste uitje is hier een boottocht vanuit Vassilikos langs de fraaie kust van het schiereiland, naar de betoverende blauwe grotten. Voor het bruisende nachtleven moet je elders op Zakynthos zijn, bijvoorbeeld in Laganas. Daar zijn zelfs bars zonder sluitingstijden. Die zijn in de zomer 24 uur open.

Eten en drinken in Vassilikos

Als je wilt, kun je iedere avond van je vakantie in Vassilikos ergens anders eten. Zo kun je in Kalamaki terecht in Zepos Taverna of restaurant Michaelos, waar je in de sfeervolle tuin kunt genieten van de authentieke Griekse keuken. Voor visliefhebbers is Komis in Zakynthos-stad een absolute aanrader. Je moet er wel even naar zoeken, want het restaurant zit een beetje verscholen in de haven. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over het water. De prijzen zijn er wat hoger dan gemiddeld, maar dat geldt ook voor de kwaliteit van het eten en de bediening. Ook in Argassi en Xirokastelo zitten goede restaurants.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Vassilikos

Best beoordeelde vakanties

Vasilikos Beach


8.1

10 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vasilikos Beach

The Bay Hotel & Suites


0

54 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

The Bay Hotel & Suites

Ammos Villas


8

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Ammos Villas

Reistijd naar Vassilikos

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Vassilikos: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Vassilikos

Vasilikos Beach

€ 414p.p.

Vertrek 10-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

10 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vasilikos Beach

Belvedere Luxury Suites

€ 456p.p.

Vertrek 10-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

30 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Belvedere Luxury Suites

Ammos Villas

€ 453p.p.

Vertrek 10-10-2019
8 dagen
Logies

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Ammos Villas

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook