Vakantie Limni Keriou

Geen uitgestrekt zandstrand of karaokebars, maar rotsachtige kiezelstrandjes en rustige tavernes met traditionele gerechten. Dat is vakantie in Limni Keriou. Gelegen aan een kleine rotsachtige baai in de grotere baai van Laganas, in het zuidoosten van het Griekse eiland Zakynthos. Het authentieke dorpje heeft slechts 150 vaste bewoners en ligt rond een drooggevallen meer met pekbronnen. In vroeger tijd werd de pek gebruikt om de houten boten waterdicht te maken. Vandaag de dag is dit natuurfenomeen voornamelijk een interessante plaats voor de toerist. Vanuit Limni Keriou zijn er meerdere boottochtjes of tripjes landinwaarts te maken en vind je er een paar duikscholen.

Vakanties in Limni Keriou 2

Accommodaties in Limni Keriou

Limni Keriou en cultuur

Zakynthos is het geboorte-eiland van bekende dichters als Dionysios Solomos en Andreas Kalvos. Ook de Italiaanse dichter Nikolaos Ugo Foskolos bracht zijn jeugd hier door. In de hoofdstad Zakynthos bevinden zich als een van de weinige overblijfselen uit die tijd, de restanten van een Byzantijns fort. Kijk tijdens vakantie in Limni Keriou eens in het rond en verplaats je in gedachten naar het verleden. Toen zeerovers onderling strijd leverden om het ogenschijnlijk onbelangrijke plaatsje. Ze vonden er beschutting in de baaien, hout en vers drinkwater in de bossen en pek om hun boten mee te repareren.

Winkelen en uitgaan in Limni Keriou

Op een enkele tavernes, een souvenirwinkeltje en een mini-market is er niet veel in Limni Keriou. Vakantie in Limni Keriou is echt een periode waarin je, ver van het wereldse gedruis, tot jezelf kan komen. Toch hoef je niet ver te reizen om in de gezellige drukte van een toeristische badplaats te komen. Op slechts 12 km ligt het bruisende Laganas, waar je kan winkelen en feesten tot in de vroege uurtjes. Ook Zakynthos-Stad leent zich bijzonder goed voor een dagje shoppen. Daar heb je niet alleen volop winkeltjes in leuke straatjes, maar zijn er tevens ook vele andere bezienswaardigheden.

Eten en drinken in Limni Keriou

Limni Keriou staat bekend als de plaats vanwaar je de mooiste zonsondergangen vanaf Zakynthos kunt meemaken. De tavernes hebben daarom hun tafeltjes tot aan de vloedlijn gezet. Daarnaast hebben de meesten 's avonds Griekse livemuziek. Soms, als de muzikanten het in hun bol krijgen, trakteren ze je op een uitvoering van 'de dans van Theseus', een eeuwenoude traditionele dans die nog regelmatig gedanst wordt. Tijdens tochtjes op je vakantie in Limni Keriou zal je regelmatig door wijngaarden en langs wijnhuizen komen. De meesten zijn open voor publiek en geven op gezette tijden een proeverij.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Limni Keriou

Best beoordeelde vakanties

Timotheos


9.6

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Timotheos

Herodotos Studios


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Herodotos Studios

Reistijd naar Limni Keriou

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Limni Keriou: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Limni Keriou

Herodotos Studios

€ 366p.p.

Vertrek 17-10-2019
8 dagen
Logies

Herodotos Studios

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook