Vakantie Kamari

Kamari is een chique plaats aan de oostkust van Santorini. Hier vind je een ontspannen sfeer in een plaats met een chique uitstraling. De dramatisch ogende omgeving van Kamari is indrukwekkend. Kamari ligt ingeklemd tussen de Egeïsche Zee en de ruige Vouno Berg.

Vakanties in Kamari 6

Accommodaties in Kamari

Kamari en cultuur

Direct boven het strand ligt Thira, een nederzetting die teruggaat tot de 9e eeuw voor Christus. De krijtachtige ruïnes hier bevatten resten van onder andere tempels, kerken, een theater en een agora, of het belangrijkste plein. Het uitzicht vanaf dit punt is werkelijk adembenemend. Op een mooie zonnige dag kijk je uit op de Cycladen (eilanden). Verken tijdens je vakantie Kamari en Santorini aan de hand van een van de vele beschikbare (wandel)routes. Bezichtig de archeologische oudheden en maak kennis met de warme Griekse cultuur van de lokale bevolking.

Winkelen en uitgaan in Kamari

Kamari heeft een autovrije promenade die langs het strand loopt, omringd met authentieke Griekse tavernes, chique restaurants en souvenirwinkels. Zodra de avond valt maken veel van de kleine bars plaats voor een dansvloer en vloeien de cocktails en de Griekse wijn (uit Santorini) rijkelijk. Heb je zin om tijdens jouw vakantie Kamari en haar bekende wijnen te ontdekken? Hier vind je de beste wijngaarde van Santorini, Canava Roussos. Heb je zin om te ontspannen met een film? Bezoek dan de unieke openluchtbioscoop! Rondom de promenade zijn veel leuke winkels gevestigd, van speciaalzaken tot mode-winkels.

Eten en drinken in Kamari

Geniet van een schaal mezzes (de Griekse versie van tapas) met een heerlijk glas Griekse wijn of een onvervalste ouzo aan het strand in Kamari. Ook kun je uiteraard goed terecht voor verse vis aan de haven. Begin de dag met een zoet Grieks ontbijt aan de promenade, of koop wat verse producten in de supermarkt en eet lekker ontspannen aan het strand. Tijdens je vakantie Kamari op een culinaire wijze ontdekken is genieten ten top!

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Kamari

Best beoordeelde vakanties

Zephyros Hotel


8.5

13 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Zephyros Hotel

Elixir Studios


9

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Elixir Studios

Epavlis Hotel


8.1

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Epavlis Hotel

Reistijd naar Kamari

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur
  • Transfertijd naar Kamari: 00:10 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Kamari

Zephyros Hotel

€ 554p.p.

Vertrek 07-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

13 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Zephyros Hotel

Elixir Studios

€ 602p.p.

Vertrek 07-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Elixir Studios

Epavlis Hotel

€ 592p.p.

Vertrek 25-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Epavlis Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook