Vakantie Samos Stad

Samos stad is een prachtige locatie voor een vakantie in Griekenland. Hier kun je verblijven in de beste hotels en resorts, terwijl de sfeer van Samos nog steeds representatief is voor het Griekse leven op een laag tempo. Samos is omringd door berglandschap, wijngaarden en ook de velden van de orchideeënkwekers zijn adembenemend mooi. De liefhebbers van zon, zee en strand komen in Samos absoluut aan hun trekken. Zo zijn er verschillende goed onderhouden stranden waar je uit kunt kiezen. Voorbeelden van mooie stranden zijn het strand bij Kokkari en Pythagorion. Dit zijn mooie zandstranden met een prachtig uitzicht en schoon water. Het strand in Kerveli is wat ruimer en rustiger. Dit is een prettige plek voor gezinnen met kinderen. Tijdens de zomermaanden is het heerlijk om een (lange) wandeling te maken op en rond Samos. Verwacht jasmijnvelden, fotogenieke locaties en prachtige wandelpaden rond de bergen Ampelos en Kerkis. Het pad rond Potami biedt een schitterend panorama op de zee. Wandelen in die gebied is een perfecte manier om tijdens je vakantie in Samos stad de omgeving te verkennen.

Vakanties in Samos Stad 1

Accommodaties in Samos Stad

Samos Stad en cultuur

De ruïnes van de tempel van de Griekse godin Hera zijn een must voor de liefhebber van de cultuur in dit gebied. Tijdens je vakantie in Samos stad kun je diverse musea bezoeken, zoals het archeologisch museum in het centrum. In Mytilini kun je lokale fossielen bekijken en kennismaken met de natuurhistorie van het vruchtbare gebied rond Samos. Ook wat betreft eten en drinken staat Samos bekend om een rijke cultuur. Hier wordt al eeuwen lang de beste muscat gemaakt. Neem deel aan een proeverij van de lokale Griekse wijnen en neem een flesje mee naar huis!

Winkelen en uitgaan in Samos Stad

In Samos stad kun je kiezen uit een breed aanbod aan winkels. De liefhebbers van een dagje shoppen kunnen hier kiezen uit winkels met lokale producten zoals noten, wijnen en honing. Uiteraard kun je tijdens je vakantie in Samos stad ook terecht bij modezaken van de bekende ketens. Juwelierszaken zijn ruim vertegenwoordigd in Samos. Vooral rond Apostolos Koumaris in Kokkini worden handgemaakte stukken verkocht. Een voorbeeld van een zeer bekende Griekse sieradenontwerper is Sarina Beza.

Eten en drinken in Samos Stad

Tijdens je vakantie in Samos stad kun je (indien gewenst) iedere dag en avond een ander restaurant bezoeken. Kies je voor een gemoedelijke taverna met mezzes (Griekse hapjes), een snelle snack of een visgerecht in de haven? Ook als je kinderen in het gezelschap hebt is het vinden van een restaurant voor iedereen geen moeilijke opgave in Samos stad.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Samos Stad

Best beoordeelde vakanties

Anthemis Apartments


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Anthemis Apartments

Reistijd naar Samos Stad

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur
  • Transfertijd naar Samos Stad: 00:40 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Samos Stad

Anthemis Apartments

€ 1.362p.p.

Vertrek 17-10-2019
8 dagen
Logies

Anthemis Apartments

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook