Vakantie Pythagorion

Nederlanders gaan graag op vakantie in Pythagorion. Dit idyllische dorpje op het Griekse eiland Samos is een reuze gezellige badplaats, met volop mogelijkheden om te watersporten of in de omgeving te wandelen. Samos heeft grote stukken onbedorven natuur, met dichtbebost heuvelig binnenland. De hellingen in het noordwesten zijn getooid met uitgestrekte wijngaarden. Hier wordt de unieke zoete wijn gemaakt waar Samos beroemd om is. Het vlakke terrein in het zuidoosten is in gebruik als tuinbouwgebied. Hier vind je onder andere olijfboomgaarden. Pythagorion is genoemd naar de beroemde filosoof en wiskundige Pythagoras.

Vakanties in Pythagorion 4

Accommodaties in Pythagorion

Pythagorion en cultuur

Voor veel mensen is de historie een van de belangrijkste redenen om een vakantie in Pythagorion te boeken. De plaatselijke haven is de oudste van de Middellandse Zee, en niet zo heel lang geleden is het nieuwe archeologisch museum van Pythagorion geopend. De oudste woningen van Samos zijn hier in Pythagorion gevonden. Tweeduizend jaar voor Christus werd hier de godin Hera aanbeden. Je kunt nog altijd restanten van de tempel van Hera zien. Ook is hier in een grot een prachtig klooster gebouwd: het klooster van Panagia Spiliani. Bezoek ook de verborgen watertunnel, en de overblijfselen van de muur van Polycrates.

Winkelen en uitgaan in Pythagorion

De belangrijkste plaatsen om op je vakantie in Pythagorion uit te gaan, zijn Pythagorion zelf en Samos-stad. Je vindt er onder meer bouzouki-clubs, taverna's, discotheken en bars. Ook zijn er een aantal bioscopen. Taverna's vind je ook in de andere dorpen, meestal met een schaduwrijk terras erbij. Ook het dorpje Kokkari, tien kilometer ten noordwesten van Samos-stad, is toeristisch ingesteld en heeft een rijk uitgaansleven. In het centrum van Pythagorion zijn enkele leuke winkelstraatjes, bijvoorbeeld de hoofdstraat. Uiteraard kun je hier ook souvenirs kopen. Het winkeltje Melissa in Kokkari verkoopt lokaal geproduceerde authentieke producten, zoals olijfolie, ouzo en de Vakalis-wijnen.

Eten en drinken in Pythagorion

Om op je vakantie in Pythagorion lekker uit eten te gaan, hoef je niet ver te reizen. Ga naar de haven van Pythagorion. Daar vind je aan de boulevard een groot aantal leuke cafés en prima restaurants. Je eet er goed, tegen een redelijke prijs. Vooral 's avonds is de boulevard erg gezellig. Drink lekker een glas Samos-wijn, gemaakt van muskaatdruiven die op het eiland zelf zijn gekweekt, terwijl je uitkijkt over de boulevard en de zee. In Chora, op slechts enkele kilometers van Pythagorion vandaan, zitten Antonis Tavern en restaurant Sinadisi. Volgens sommigen zijn dit de beste restaurants op Samos.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Pythagorion

Best beoordeelde vakanties

Mykali Bay


8

10 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Mykali Bay

Mykali Bay Hotel


8

10 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Mykali Bay Hotel

Glicorisa


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Glicorisa

Reistijd naar Pythagorion

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur
  • Transfertijd naar Pythagorion: 00:10 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Pythagorion

Mykali Bay

€ 728p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

10 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Mykali Bay

Glicorisa

€ 649p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Glicorisa

Glicorisa

€ 637p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Glicorisa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook