Vakantie Kambos

Kambos is een dorp in het Griekse Patmos. Dit sfeervolle dorpje maakt deel uit van de regio Dodekanesos en het dorp is een goede uitvalsbasis voor het maken van (dag)trips in de regio. Op vakantie Kambos verkennen is goed te doen per mountainbike (te huur) of te voet. Voor degenen die verder het land in willen trekken is het huren van een auto een aanrader. Met slechts zo'n 500 inwoners biedt Kambos rust, de schoonheid van de Griekse zee, prachtige typisch Griekse witte huizen en Kambos Beach en het strand van Agriolivadi. De liefhebber van watersport komt hier zeker aan zijn trekken, met activiteiten als waterskiien, snorkelen, zwemmen en varen.

Vakanties in Kambos

Accommodaties in Kambos

Kambos en cultuur

Kambos (deel van Chios) heeft een rijke historie en dichtbij vind je een aantal musea die zeker het bezoeken waard zijn als je interesse hebt in de geschiedenis van Griekenland. Het archeologisch museum van Chios (bij de haven) toont onder andere Prehistorische en archaïsche vondsten uit de opgravingen in Emporeio. Tevens vind je hier een scheepvaartmuseum en het Ioustiniani museum met Byzantijnse en Genuaanse sculpturen en kleine kunstwerken. De Grieken zijn trots op hun cultuur en historie. Dit blijkt ook uit de warme ontvangst in de typisch Griekse tavernes, waar je kunt genieten van lokale wijnen en ouzo met uitzicht op de haven. Tijdens je vakantie Kambos bezoeken betekent genieten van de kunst, cultuur en het heerlijke traditionele eten in een van de kleine restaurants.

Winkelen en uitgaan in Kambos

De winkels in Kambos (Chios) bieden zowel lokale producten zoals honing, wijnen en zoetwaren, maar ook kleding van designerlabels is hier te vinden. In het nabij gelegen dorp Anavatos kun je terecht voor een kleine streekmarkt. Chios is bijzonder geschikt voor een avondje uit. Op vakantie Kambos en Chios ontdekken staat garant voor een gezellige avond uit. Hier vind je zowel de traditionele Griekse bar (met de 'rembetiko' bands ter muzikale opluistering), als nachtclubs die open zijn tot laat in de nacht. De kleinere bars vind je vooral rond de havens.

Eten en drinken in Kambos

Tijdens je vakantie Kambos culinaire specialiteiten proeven kan bij een aantal Griekse restaurants, een goed Italiaans restaurant, ijssalons en uiteraard een restaurant met een internationale keuken. Hier mag je goed eten verwachten voor een redelijke prijs. Sluit de avond af met een wandeling langs het water en een sterke koffie in de haven. Ook zijn er wat bars en estiatorios (Grieks voor 'restaurant') gevestigd aan het strand.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Kambos

Reistijd naar Kambos

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur
  • Transfertijd naar Kambos: 01:15 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook