Vakantie Samos

Uniek aan Samos is overdadige begroeiing: het binnenland van dit Griekse eiland is bezaaid met pijnbomen, cipressen, platanen en grote wijngaarden. Ook bergen maken deel uit van het landschap. Waar je ook op het eiland staat, als je 360 graden draait, trekken de mooiste kleuren aan je voorbij. Goed om te weten: dit eiland beschikt over slechts twee zandstranden. Het gros van de stranden bestaat uit fijne kiezelstenen. Als je tijdens jouw vakantie naar Samos een dag wilt doorbrengen op een prachtig wit zandstrand, dan kun je naar het nabijgelegen eilandje Samiopoula varen. Hier wonen slechts vijf personen: ruimte genoeg! Alleen al de oversteek van een uur is meer dan de moeite waard.

Vakanties op Samos 12

Plaatsen op Samos

Populaire plaatsen op Samos

Vakantie Kokkari

Kies uit 5 accommodaties.

Bekijk deze regio (5)
Vakantie Kokkari

Vakantie Pythagorion

Kies uit 4 accommodaties.

Bekijk deze regio (4)
Vakantie Pythagorion

Vakantie Kambos

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Kambos

Samos en cultuur

Wil je tijdens jouw vakantie naar Samos meer te weten komen over de Griekse cultuur? Dan moet je een bezoekje brengen aan het Archeologisch Museum in Samos-Stad. Dit museum bevat bijzonder waardevolle stukken, waaronder een bijna vijf meter hoge marmeren kourus. Even uitblazen doe je in het fraaie stadspark. Een andere stad, die cultuurliefhebbers veel te bieden heeft, is Pythagorion. Deze antieke stad is vernoemd naar de wiskundige. Je kunt zijn standbeeld bewonderen bij de pier. Misschien nog wel interessanter om te zien is het overgebleven deel van de oorspronkelijke stadsmuur. Compleet met poorten en torens.

Winkelen en uitgaan op Samos

De steden, die veel te bieden hebben op cultureel gebied, zijn ook de plaatsen met de meeste winkels en uitgaansgelegenheden: Samos-Stad en Pythagorion. Het aanbod gaat verder dan levensmiddelen en souvenirwinkeltjes. Je slaagt hier ook voor kleding en schoenen. Overigens hangt hier wel een fors geprijsd prijskaartje aan. Je merkt meteen welke producten worden geïmporteerd. Wil je een avondje stappen tijdens jouw vakantie naar Samos? Begin dan in een van de vele gezellige tavernes en ga via een barretje naar een discotheek. De meeste discotheken bevinden zich in Pythagorion.

Eten en drinken op Samos

Op Samos worden vooral druiven en olijven verbouwd. Deze ingrediënten worden in de keuken dan ook graag gebruikt. Samos kent geen eigen specialiteiten. Hoewel het niveau van de restaurants over het algemeen redelijk tot goed te noemen is, zijn er uitzonderingen. Als je tijdens jouw vakantie naar Samos écht lekker Grieks wilt eten, dan moet je in het dorpje Chora zijn. Dat ligt iets boven Pythagorion. Bij Antonis Tavern – ooit eens genoemd in de ANWB-gids – kun je eten van de kaart. Of vragen om wat losse kleine gerechten. Kali orexi! Ook de locatie is geweldig: het terras ligt aan een sfeervol pleintje.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur op Samos

Best beoordeelde vakanties

Athena


9

59 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Athena

Nondas Hotel


9.5

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Nondas Hotel

Mykali Bay


8

10 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Mykali Bay

Foto's en Video Samos

  • Vakantie Kokkari
  • Vakantie Pythagorion
  • Vakantie Kambos
  • Vakantie Ireon
  • Vakantie Samos Stad

Reistijd naar Samos

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Samos

Mykali Bay

€ 728p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

10 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Mykali Bay

Glicorisa

€ 649p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Glicorisa

Glicorisa

€ 637p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Glicorisa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook