Vakantie Lardos

Lardos in Griekenland ligt landinwaarts ten zuidoosten van Rhodos. Het dorp heeft een charmante uitstraling en een levendig centrum. De kerk, de Italiaanse fontein en het vele groen geven Lardos een prettige sfeer. De lokale bevolking is vriendelijk en de bars en tavernes in het dorp zijn gezellig en nooit overvol. In de directe omgeving van Lardos vind je onder andere een klooster en de overblijfselen van een Byzantijns kasteel. Tijdens een lange wandeling of rit door de omgeving kom je typisch Griekse olijfgaarden tegen. Op twee kilometer van het dorp kom je het beste kiezelstrand van het eiland tegen. Het water is ondiep en er zijn ligstoelen en parasols aanwezig. Bezoek tijdens je vakantie Lardos strand vroeg in de ochtend en geniet van het uitzicht op de vissersboten die terugkeren met hun vangst van de dag!

Vakanties in Lardos 3

Accommodaties in Lardos

Lardos en cultuur

Maak een fiets- of autorit naar Rhodos vanuit Lardos en verken deze oude stad die zo'n 2000 jaar geleden zijn oorsprong vond. De smalle straten en kleine woningen van de ridders die zich hier vestigden in de 14e en de 15e eeuw zijn nog steeds prachtig. Ook het middeleeuwse kasteel van de Grote Meesters (met twee torens) is bijzonder indrukwekkend om te zien. In de stad zijn culturele wandelroutes verkrijgbaar en de trotse Grieken vertellen je graag over 'hun' stad. Ook de Acropolis in het nabijgelegen Lindos is een must als je tijdens je vakantie Lardos en de omgeving wilt verkennen.

Winkelen en uitgaan in Lardos

In Lardos kun je terecht voor dagelijkse boodschappen en vind je speciaalzaken met lokale producten. Als je een dagje winkelen wilt inplannen en in je vakantie Lardos en Rhodos bezoekt, dan is het de moeite waard om het winkelen te bewaren voor het centrum van Rhodos. Hier zijn de grote winkelketens vertegenwoordigd in het centrum. Ook het centrale plein van Rhodos verandert in een uitgaanscentrum zodra de zon onder gaat.

Eten en drinken in Lardos

In Lados zelf kun je terecht in gezellige bars en kleine restaurants met kwalitatief goede maaltijden mezzes en uiteraard de Griekse wijnen. Verken de omgeving van het dorp en verlaat tijdens je vakantie Lardos voor het nabijgelegen strand. Hier vind je de beste kleinere restaurants voor de echte visliefhebber. Kies je liever voor de internationale keuken? Ook die is in Lardos en Rhodos goed vertegenwoordigd. Bezoek de lokale markten voor de typisch Griekse specialiteiten zoals honing, baklava en gekonfijte vruchten. Uiteraard mogen ook de heerlijke olijven niet ontbreken!

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Lardos

Best beoordeelde vakanties

Hotel Kamari Beach


6.8

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kamari Beach

Stafilia Beach Hotel


4.7

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Stafilia Beach Hotel

Hotel Lindos Princess Beach Hotel


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Lindos Princess Beach Hotel

Reistijd naar Lardos

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur
  • Transfertijd naar Lardos: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lardos

Hotel Kamari Beach

€ 407p.p.

Vertrek 08-10-2019
6 dagen
All inclusive

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kamari Beach

Stafilia Beach Hotel

€ 484p.p.

Vertrek 13-10-2019
8 dagen
Half pension

7 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Stafilia Beach Hotel

Hotel Lindos Princess Beach Hotel

€ 814p.p.

Vertrek 17-10-2019
8 dagen
All inclusive

Hotel Lindos Princess Beach Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook