Vakantie Ixia

Ixia is een badplaats aan de noordwestkust van het Griekse eiland Rhodos. In de zomermaanden gaan mensen graag op vakantie naar Ixia, omdat de zon er lekker schijnt zonder dat het al te heet wordt. De noordwestelijke wind zorgt namelijk voor aangename verkoeling. Het Ixia-strand, de noordkant van Ixia, is een fijn kiezelstrand met de nodige faciliteiten zoals parasols, ligbedden, toiletten en douches. Bij het strandgedeelte in de buurt van het centrum is een speeltuin voor de kinderen. Je bent hier op korte afstand van Rhodos-stad, maar de belangrijkste voorzieningen zijn ook in Ixia zelf te vinden.

Vakanties in Ixia 8

Populaire accommodatie(s)

Smartline Cosmopolitan, Griekenland, Rhodos, Ixia
Smartline Cosmopolitan
Griekenland, Rhodos, Ixia
Vanaf
€ 632 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.
Hotel Oceanis, Griekenland, Rhodos, Ixia
Hotel Oceanis
Griekenland, Rhodos, Ixia
Vanaf
€ 564 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Accommodaties in Ixia

Ixia en cultuur

Als je toch op vakantie in Ixia bent, is het een kleine moeite om naar de nabijgelegen heuvel van Filerimos te gaan. Hier zijn enkele van de belangrijkste archeologische vondsten op Rhodos te zien: de overblijfselen van de tempel van Zeus en Athene, het Johannieterklooster, en diverse andere antieke gebouwen en ruïnes. Je kunt lopend vanuit Ixia bij deze bezienswaardigheden komen. Heel apart is ook het "witte stadje" Lindos, gelegen aan een prachtige baai aan de oostkust. Ga hier niet op het heetst van de dag naartoe. Ga met de taxi of bus naar Rhodos-stad en maak een wandeling door het oude centrum.

Winkelen en uitgaan in Ixia

Het centrum van Ixia is groot of klein, net hoe je er tegenaan kijkt. Als je voor je vakantie in Ixia voldoende hebt aan een paar supermarkten en souvenirwinkeltjes, dan kun je die in het centrum makkelijk vinden. Wil je echt uitgebreid winkelen, dan kun je beter naar Rhodos-stad gaan. Met de bus ben je er in een kwartier. Ook het uitgaansleven is hier kleinschalig. Er zijn enkele cafés, en zelfs een Nederlandse bar. In de buurt van het Ixia-strand is een discotheek die tot in de kleine uurtjes openblijft.

Eten en drinken in Ixia

's Avonds uit eten gaan hoeft op je vakantie in Ixia niet duur te zijn. In het centrum van Ixia zitten een aantal prima restaurants waar je goed kunt eten tegen een schappelijke prijs. Er zijn ook drie Chinese restaurants, maar je gaat natuurlijk voor de Griekse gerechten zoals gyros of moussaka. Probeer ook de gevulde druivenbladeren. De vulling kan variëren van vegetarisch tot gehakt met kruiden. Je drinkt er natuurlijk de Griekse Ouzo bij, of een lokale streekwijn uit de omgeving van Líndos en Embona. De meeste restaurants hebben een terras, zodat je lekker in de open lucht kunt eten.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Ixia

Best beoordeelde vakanties

smartline Cosmopolitan


9.2

753 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

smartline Cosmopolitan

Hotel Avra Beach


8.6

772 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Avra Beach

Hotel Dionysos


8.7

400 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Dionysos

Reistijd naar Ixia

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur
  • Transfertijd naar Ixia: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Ixia

Oceanis

€ 932p.p.

Vertrek 25-07-2019
8 dagen
All inclusive

625 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Oceanis

Hotel Avra Beach

€ 626p.p.

Vertrek 08-08-2019
4 dagen
All inclusive

772 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Avra Beach

Hotel SENTIDO Ixian All Suites

€ 1.217p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
Half pension

31 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel SENTIDO Ixian All Suites

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook