Vakantie Faliraki

Faliraki ligt aan de noordoostelijke kust van Rhodos. Deze Griekse plaats staat bekend om de partysfeer en het centrum met gezellige bars en trendy clubs. Desalniettemin is een vakantie in Faliraki ook een prima optie voor gezinnen met kinderen in het gezelschap. Er is een groot waterpark waar zowel kinderen als volwassenen zich goed kunnen vermaken. Omdat Faliraki dicht bij Rhodos ligt, zijn er tevens voldoende mogelijkheden voor leuke dagtrips naar deze stad, het bekijken van lokale musea en het maken van bijvoorbeeld een mooie wandeltocht. Faliraki biedt een strand dat maar liefst vijf kilometer lang is. Dit strand is populair vanwege de beschikbaarheid van ligbedden en parasols. Ook kan de liefhebber van watersporten hier goed uit de voeten. Je kunt hier onder andere waterfietsen, een jet-ski huren, parasailen en tevens bungeejumpen. Voor een rustigere optie is er het zand-en-grindstrand Kathara Bay, net voorbij de haven van Faliraki.

Vakanties in Faliraki 23

Populaire accommodatie(s)

Hotel Esperides Beach, Griekenland, Rhodos, Faliraki
Hotel Esperides Beach
Griekenland, Rhodos, Faliraki
Vanaf
€ 650 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.
Hotel Calypso Pal, Griekenland, Rhodos, Faliraki
Hotel Calypso Pal
Griekenland, Rhodos, Faliraki
Vanaf
€ 732 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Accommodaties in Faliraki

Faliraki en cultuur

Er is een goede en zeer regelmatige verbinding met de stad Rhodos per watertaxi. De autorit naar deze stad duurt zo'n twintig minuten. Achter de muren van deze op de UNESCO-lijst vermelde oude stad ligt een wirwar van middeleeuwse straten, het 14e-eeuwse Paleis van de Grote Meesters, een enorme burcht herbouwd als een vakantiehuis voor Mussolini, en een scala aan oude herbergen op de geplaveide straat van de Ridders. Tijdens je vakantie in Faliraki kun je middels een uitstapje naar Rhodos kennismaken met de rijke Griekse historie en cultuur.

Winkelen en uitgaan in Faliraki

In Faliraki kun je optimaal genieten van het bruisende nachtleven dat deze plek biedt. Het gebeurt allemaal op de centrale Bar Street en Club Street, waar de toeristen zich vanaf een uur of tien 's avonds verzamelen en pas naar huis gaan in de ochtend. Aan de rand van Faliraki kun je genieten van een rustigere bar of typisch Griekse taverna. Ook wat betreft het winkelen zit je goed in Faliraki. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse benodigdheden, souvenirs en kledingwinkels. Wil je meer keuze? Ga dan een middagje shoppen in Rhodos!

Eten en drinken in Faliraki

Met een groot aantal restaurants in Faliraki is er voor elk wat wils. De overgrote meerderheid van deze restaurants bevinden zich aan de belangrijkste weg van Rhodos naar Lindos, die door het centrum van Faliraki loopt. Ermou Street (bekend als Bar Street) en de Pigon Kallitheas Avenue (bekend als Club Street) hebben ook een groot aantal eetgelegenheden die in de avonden worden omgebouwd tot bar. Wil je tijdens je vakantie in Faliraki kennismaken met de authentiek Griekse keuken? Dat kan. Een goed voorbeeld van een kwalitatief goed Grieks restaurant is Manolis Taverna, dicht bij de kruising van Bar Street en Club Street.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Faliraki

Best beoordeelde vakanties

Mitsis Faliraki Beach Hotel & Spa


9.7

866 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Mitsis Faliraki Beach Hotel & Spa

Mitsis Faliraki Beach Hotel an


9.7

866 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Mitsis Faliraki Beach Hotel an

Hotel Mitsis Alila Resort & Spa


9.7

269 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Mitsis Alila Resort & Spa

Reistijd naar Faliraki

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur
  • Transfertijd naar Faliraki: 01:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Faliraki

Hotel Esperos Mare

€ 1.351p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
All inclusive

38 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Esperos Mare

Panorama Faliraki

€ 454p.p.

Vertrek 27-08-2019
8 dagen
Logies

Panorama Faliraki

Pegasos Hotel

€ 966p.p.

Vertrek 27-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

29 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Pegasos Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook