Vakantie Rhodos

Rhodos is een Grieks eiland in de Egeïsche zee dat vooral populair is als vakantiebestemming. Door de gunstige ligging is het mogelijk om met een boot naar andere eilanden, zoals Kos en Kimi te varen. Zelfs een overtocht naar de Turkse badplaats Marmaris is mogelijk. Veel mensen boeken een strandvakantie naar Rhodos voor het lekkere weer en de rijke cultuur. Naast oude gebouwen is het eiland rijk aan mooie natuur. Denk hierbij aan bronnen, een vlindervallei, bos en natuurlijk prachtige baaien en kliffen. In en op het water kun je jetskiën, varen, snorkelen en natuurlijk zwemmen.

Vakanties op Rhodos (66)

Plaatsen op Rhodos

Populaire plaatsen op Rhodos

Vakantie Rhodos-stad

Vakantie Rhodos-stad

Kies uit 11 accommodaties.

Bekijk deze plaats (11)
Vakantie Rhodos-stad
Vakantie Triánta

Vakantie Triánta

Kies uit 4 accommodaties.

Bekijk deze plaats (4)
Vakantie Triánta
Vakantie Faliraki

Vakantie Faliraki

Kies uit 19 accommodaties.

Bekijk deze plaats (19)
Vakantie Faliraki

Rhodos en cultuur

De lange geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat er veel archeologische opgravingen zijn gedaan op Rhodos. In het stadje Kameiros kun je tijdens je zonvakantie naar Rhodos terecht om resten ervan te bekijken. In het oude centrum van de gelijknamige hoofdstad van het eiland staan nog een aantal vestingsmuren. Leuk om een wandeling rondom te maken. De haven van de stad lag vroeger vol met handels- en oorlogsschepen. In het nabijgelegen Archeologisch Museum staan veel oude voorwerpen, zoals beelden en aardewerk opgesteld. Het museum is gevestigd in een prachtig oud gebouw dat dienst deed als hospitaal voor ridders in de middeleeuwen.

Winkelen en uitgaan op Rhodos

Als je tijdens je vakantie naar Rhodos een middagje wilt shoppen moet je in de hoofdstad zijn. Vooral in het oude gedeelte is het gezellig. De smalle straatjes bevatten winkeltjes met vooral sieraden, lederwaren en kleding. In het nieuwe gedeelte vind je meer grote ketens en zelfs warenhuizen. 's Avonds verandert het eiland in een groot partycentrum. De jongeren trekken vooral naar Faliraki waar de hipste clubs gevestigd zijn. In Rhodos (stad) is het aanbod minstens zo groot. Naast nachtclubs is het aanbod in gezellige cafés en bars erg breed. Lekker onderuitzakken op een terrasje kan dan ook praktisch op elke straathoek.

Eten en drinken op Rhodos

De Griekse keuken is om je vingers bij af te likken zo lekker. Een goede manier om te ontdekken wat er allemaal te krijgen is, is door mezedes te bestellen. Dit zijn kleine gerechtjes en sauzen. Als grote maaltijd worden vaak ovenschotels of gegrild vlees geserveerd. Ook het gebak of vers fruit met yoghurt is een aanrader. Na de maaltijd verschijnt meestal een fles ouzo op tafel. Dat is een bekende Griekse alcoholische drank met een anijssmaak. Natuurlijk kun je tijdens je vakantie naar Rhodos ook terecht bij Italiaanse, Britse en zelfs Nederlandse restaurants.

Praktische informatie over Rhodos

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur op Rhodos

Best beoordeelde vakanties

Hillside Studios

Hillside Studios


10.0

1 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hillside Studios
Hotel Mitsis Alila Resort & Spa

Hotel Mitsis Alila Resort & Spa


9.3

142 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Mitsis Alila Resort & Spa
Appartementen Villas Duc Rhodes

Appartementen Villas Duc Rhodes


9.2

436 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Villas Duc Rhodes

Foto's en Video

Reistijd naar Rhodos

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur

Daarom Neckermann

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Rhodos

Alea Studios

Alea Studios

€ 199p.p.

Vertrek 14-05-2018
8 dagen
Logies

 

arrow
Alea Studios
Tina Flora

Tina Flora

€ 244p.p.

Vertrek 14-05-2018
8 dagen
Half pension

 

arrow
Tina Flora
Apollo Beach

Apollo Beach

€ 412p.p.

Vertrek 14-05-2018
8 dagen
Half pension

 

arrow
Apollo Beach

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook