Vakantie Pilion

Pilion is een prachtige streek in het oosten van Griekenland, gelegen aan de kust van de Egeïsche Zee. Het idyllische schiereiland kent geen massatoerisme en is dus een perfecte bestemming voor rustzoekers. Ook de Grieken zelf gaan graag op vakantie naar Pilion. De paradijselijke natuur biedt een enorme verscheidenheid aan fruitbomen, planten, bloemen en kruiden. Van noord naar zuid loopt een imposante bergketen. De rustige westkust grenst aan de Golf van Pagasitikos, waar het genieten is van schilderachtige badplaatsjes en prachtige stranden. Zin om heerlijk ontspannen te wandelen? Pilion heeft talloze geplaveide paadjes. Je kunt er ook paardrijden, mountainbiken en bergbeklimmen. Op vakantie naar Pilion betekent dan ook volledig onthaasten.

Vakanties in Pilion

Plaatsen in Pilion

Populaire plaatsen in Pilion

Pilion en cultuur

Dit ongerepte Griekse gebied is al duizenden jaren bewoond en staat bol van de legendes en tradities. De bewoners houden hun gewoontes graag in ere. Of het nu gaat om de jaarlijks terugkerende festivals, klederdrachten, het traditionele huwelijk of carnaval. Ook de oude ambachten zijn in Pilion niet verloren gegaan. Nog altijd worden de kruiden gedroogd, kruidenlikeuren op authentieke wijze gemaakt en worden de zoete vruchten van de fruitbomen in gekleurde glazen potten ingemaakt. Tijdens een vakantie in Pilion zal de bijzondere architectuur van de prachtige huizen al snel opvallen. Een aantal woningen is ingericht als museum en dus ook te bezichtigen. Zeker doen!

Winkelen en uitgaan in Pilion

In de knusse dorpswinkeltjes van Pilion wordt een kleurrijk scala aan plaatselijke producten aangeboden. Honing, olijfolie, ingemaakt fruit en kruiden zijn overal te koop. Tijdens een vakantie in Pilion is er altijd wel een leuk of smakelijk souvenir te vinden om mee naar huis te nemen. Wie graag serieus wil winkelen, kan het beste de bus nemen naar havenstad Volos, waar veel winkels zijn en er dagelijks markt is. Vanwege het gemoedelijke karakter van de badplaatsen staat het uitgaansleven in Pilion op een laag pitje. In modern Volos is wel een gevarieerd en bruisend nachtleven te vinden.

Eten en drinken in Pilion

Tijdens je vakantie in Pilion zijn er behoorlijk wat traditionele streekgerechten te proeven. In de plaatselijke keuken wordt veelvuldig gebruikgemaakt van de producten en kruiden uit de streek. Zo worden er kastanjes uit de bergen aan de vleesgerechten toegevoegd voor een zoete, nootachtige smaak. Verse visgerechten worden geserveerd in de restaurants aan zee. Probeer ook eens de fasolada, de pittige witte bonensoep. Of de spaghetti met langoustines. Uiteraard staan de zoetigheden zoals baklava er ook op de menukaart. Men drinkt en serveert hier graag tsipouro, een sterke brandewijn. Kortom, geniet volop van het Griekse leven op vakantie in Pilion.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Pilion

Reistijd naar Pilion

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Pilion: 01:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook