Vakantie Peloponnesos

Ten zuiden van het vasteland van Griekenland ligt het grote schiereiland Peloponnesos. Het bergachtige landschap wordt van het vasteland gescheiden door de Golf van Korinthe en de Golf van Egina in het noorden, maar blijft toch verbonden door de 10 kilometer brede Landenge van Korinthe. De mooie stranden aan de westkust, zuidkust en in het noorden nodigen uit voor een zon, zee en strand vakantie op Peloponnesos. Cultuurliefhebbers halen er hun hart op aan de vele attracties uit de Griekse Oudheid. Een vakantie naar Peloponnesos is ook in de winter interessant wegens de fantastische skigebieden, waaronder het populaire Kastania in Korinthe.

Vakanties op Peloponnesos

Plaatsen op Peloponnesos

Peloponnesos en cultuur

Peloponnesos is bezaaid met bezienswaardigheden uit de Griekse Oudheid. In het westen ligt Olympia waar de Olympische Spelen voor het eerst plaatsvonden in 776 voor Christus. Het oude theater in Epidaurus wordt vandaag de dag nog gebruikt voor theatervoorstellingen, concerten en festivals. Acht kilometer van de stad Sparta ligt Mystrass, een verzameling ruines van een middeleeuws fort, bestaande uit kerken, kloosters en paleizen. Het is slechts een greep uit de bijzondere bezienswaardigheden. Een vakantie op Peloponnesos is ook aantrekkelijk voor strandliefhebbers. Tussen Agianakis en Gianitsochori ligt het langste zandstrand van de Peloponnesos met een lengte van 65 kilometer. De prachtige, afwisselende natuur biedt een prachtig decor voor talloze wandelingen.

Winkelen en uitgaan op Peloponnesos

Tolo, Stoupa en Kalamata zijn de meest populaire bestemmingen voor een vakantie op de Peloponnesos. Tolo is voor de toeristen de meest geliefde badplaats. Vanaf de haven kun je er lopend het centrum in gaan. Je treft hier zowel authentiek Griekse taveernes aan, maar ook vele moderne bars en een keur aan restaurants. In het zuiden ligt de badplaats Stoupa. Hier vind je mooie zandstranden. Je kunt er vele excursies maken en er zijn veel bezienswaardigheden, waaronder Byzantijnse kerken, de torens van Mani en de oude akropolis in Leftkron. Kalamata ligt ook in het zuiden. Het ligt aan zee en heeft een historisch en cultureel centrum, een haven en een lange boulevard met vele bars en restaurants.

Eten en drinken op Peloponnesos

Tijdens je vakantie op de Peloponnes zul je genieten van de authentieke Griekse specialiteiten. Toutomakia is een plaatselijke pastaspecialiteit in Kalavryta. Bestel je singlino, dan kun je een gerookt zwijn op je bord verwachten. Kaloudi en skaltsakia zijn zoete lekkernijen. Verblijf je in de wijnstreek Nemea, dan moet je er zeker van de fruitige rode wijn proeven. Heb je liever witte wijn, kies dan voor mavrodafni, afkomstig uit de wijngaarden van Mantineia.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur op Peloponnesos

Reistijd naar Peloponnesos

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Peloponnesos: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook