Vakantie Parga

De vakantiebestemming Parga ligt in de regio Esperius, een vooral bergachtig gebied in het westen van Griekenland. Dit gebied grenst in het zuidoosten aan Centraal Griekenland, in het noordwesten aan Albanië en in het zuidwesten aan de Ionische Zee. De stad Parga bevindt zich aan de kust van de Ionische zee, tegenover het eiland Corfu en de eilandjes Paxi. Het is een schilderachtige badplaats met mooie, schone stranden en baaitjes verborgen achter de rotsen. Een vakantie in Parga is genieten van strand en heerlijke temperaturen, een prachtige natuur met oude olijfbomen en verrukkelijk eten.

Vakanties in Parga

Plaatsen in Parga

Parga en cultuur

Parga verbond jarenlang oost met west. De invloeden van de mengeling van culturen van Venetianen, Turken en Britten zie je tijdens je vakantie in Parga op vele manieren terug. De stad is gebouwd op een kleine berghelling. Vanaf het oude kasteel van Parga geniet je volop van de zonsondergang en het schitterende uitzicht over de glimmende daken van de gekleurde Venetiaanse huisjes. Vanaf de boulevard van Parga brengen watertaxi’s je snel naar de wondermooie stranden van Lychnos Kryoteri, Valtos en Sarakiniko of naar een van de eilanden. Je kunt vanaf Parga ook het indrukwekkende natuurgebied in de Zagoria-streek in de bergen van Esperius bezoeken. Hier bevindt zich de bekende Vikos-kloof en het drakenmeer.

Winkelen en uitgaan in Parga

In de smalle, kronkelige straatjes met vele trapjes bevinden zich heel wat winkeltjes. Je kunt hier kleding, sieraden en (vooral) mooie souvenirs kopen. Een gedeelte van het oude centrum is autovrij. Je kunt tijdens je vakantie in Parga ook een uitstapje met de boot maken naar het eiland Lefkas. Je vindt er vooral in de hoofdstad Lefkasstad leuke winkels met lokale producten. Ook Preveza is een aanrader om te gaan winkelen en te genieten van de oude Griekse sfeer in oude en nieuwe winkeltjes. Voor het nachtleven kun je op de boulevard terecht, waar zich de gezellige bars bevinden. De lokale bevolking komt in de avond vooral samen in de pittoreske haven van Parga.

Eten en drinken in Parga

Geniet zeker ook van de heerlijke gerechten tijdens je vakantie in Parga. In talloze restaurants kan je verse Griekse maaltijden bestellen. Je vindt de meeste restaurantjes en sfeervolle tavernes aan de boulevard. In het centrum van Parga is er het romantische en authentiek Griekse restaurant Sakis en in het oude gedeelte van de stad is er het restaurant Castello als je een smakelijke, maar niet per se Griekse maaltijd wilt. In de haven kun je heerlijke visgerechten eten. De schapen en koeien op de heuvels zorgen voor de melk waarvan lokale producten gemaakt worden, zoals kaas en yoghurt.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Parga

Reistijd naar Parga

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Parga: 01:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook