Vakantie Olympische Rivièra

Een zonvakantie aan de Olympische Rivièra gaat goed samen met sporten, genieten van de natuur en cultuur snuiven. Voor zonaanbidders zijn er prachtige zandstranden. Voor wandelaars en fietsers zijn er talloze mogelijkheden om prachtige tochten te maken langs de rotskusten en door het groene, bergachtige landschap. Maar bovenal is een vakantie aan de Olympus Rivièra, genoemd naar de berg Olympos, een geweldige manier om in aanraking te komen met de geschiedenis en de mythologie van Griekenland. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je op de terrasjes genieten van de heerlijkste Griekse gerechten zoals zongerijpte olijven en meloenen.

Vakanties aan de Olympische Rivièra 6

Plaatsen aan de Olympische Rivièra

Populaire plaatsen aan de Olympische Rivièra

Olympus Rivièra en cultuur

Een vakantie aan de Olympus Rivièra brengt je in het gebied waar de Griekse goden woonden. Ook is hier de geboorteplaats van de Olympus Spelen. Nog elke vier jaar wordt de Olympus vlam ontstoken in de plaats Olympia, waar ook een indrukwekkende archeologische site te vinden is. In de hoofdstad Patras zijn talloze bezienswaardigheden. Bezoek vooral de grafkerk van de Apostel Andreas. Hij stierf als martelaar aan een naar hem genoemd X-vormig kruis en hij is de patroonheilige van een groot aantal landen, bisdommen en beroepsgroepen. Verder zijn in en rond Patras diverse Romeinse bouwwerken te vinden.

Winkelen en uitgaan aan de Olympus Rivièra

Mede dankzij het toerisme zijn er talloze mogelijkheden om tijdens je vakantie aan de Olympus Rivièra te winkelen en uit te gaan. Bezoek bijvoorbeeld het vakantieplaatsje Paralia of de op één na grootste stad van Griekenland, Thessaloniki. De Arabella Floating Bar is een heus piratenschip, te bereiken via de promenade van Thessaloniki. De Dentro Sto Bar, eveneens in Thessaloniki, is gehuisvest in een prachtig oud gebouw. Als je houdt van uitgebreid winkelen, moet je in het winkelcentrum "Mediterranean Cosmos" zijn. Hier kun je terecht voor allerlei soorten kleding en sieraden, maar ook zijn er genoeg gelegenheden om iets te eten.

Eten en drinken aan de Olympus Rivièra

Liefhebbers van lekker eten en drinken komen tijdens een vakantie aan de Olympus Rivièra niets te kort. Griekenland staat dankzij het mediterrane klimaat immers bekend om de meest uiteenlopende streekspecialiteiten zoals olijven en aubergines. Je moet er wel even aan wennen dat het ontbijt meestal sober is en het avondeten juist zeer uitgebreid. Een aanrader die misschien niet meteen voor de hand ligt, is The Hoppy Pub in Thessaloniki. In deze bijzonder populaire uitgaansgelegenheid kun je kiezen uit meer dan tien verschillende soorten bier. Daarnaast heerst er een zeer gezellige, bijna huiskamer-achtige sfeer.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur aan de Olympische Rivièra

Best beoordeelde vakanties

smartline Mediterranean Resort


9.1

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

smartline Mediterranean Resort

SENTIDO Mediterranean Village


8.8

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Mediterranean Village

Hotel Evilion Sea & Sun Hotels


7.4

15 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Evilion Sea & Sun Hotels

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Olympische Rivièra

Hotel Mediterranean Princess

€ 429p.p.

Vertrek 05-09-2019
6 dagen
Half pension

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Mediterranean Princess

SENTIDO Mediterranean Village

€ 747p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Half pension

11 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Mediterranean Village

Hotel San Panteleimon

€ 700p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
All inclusive

Hotel San Panteleimon

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook