Vakantie Skala Kalloni

Skala Kalloni ligt diep verscholen in de baai van Kalloni op het Griekse eiland Lesbos. Het is een klein dorpje van slechts enkele tientallen huizen, een vissershaventje en een langzaam aflopend zandstrand. Door de beschutting die de baai biedt heb je er geen hoge golven. De plaatselijke bevolking leeft er van de visserij, de winning van zeezout en het toerisme. Vakantie in Skala Kalloni is ideaal voor mensen die graag op pad gaan. De centrale ligging en het vlakke landschap in de directe omgeving maakt het een uiterst geschikte uitvalsbasis voor fietstochten of dagtripjes met een huurauto.

Vakanties in Skala Kalloni 3

Accommodaties in Skala Kalloni

Skala Kalloni en cultuur

In de loop van duizenden jaren hebben meerdere beschavingen hun sporen achtergelaten op het twee na grootste Griekse eiland. Vanwege de strategische ligging in het noorden is Molyvos altijd een belangrijk fort geweest en een leuk dagje uit tijdens een vakantie in Skala Kalloni. Mytilini, de hoofdstad van Lesbos, is het kloppende hart van het eiland. Overblijfselen van de Genuanen, Byzantijnen en Osmanen smelten hier samen als in een levend openluchtmuseum. Aan de andere kant van Lesbos, in het Westen, liggen de versteende wouden van Lesbos. Ze vertellen je er alles over in 'The Natural History Museum of the Lesvos Petrified Forest' te Sigri.

Winkelen en uitgaan in Skala Kalloni

In Skala Kalloni zelf zijn slechts enkele souvenirwinkeltjes, supermarktjes, restaurants en tavernes. Vooral op het pleintje bij de haven kan het 's avonds erg gezellig zijn. Het eten is er prima en er is regelmatig live muziek. Om echt een hele dag te winkelen tijdens je vakantie in Skala Kalloni ga je het best naar Mytilini. Verkopers van keramiek, lederwaren, zilverwerk en de zo typisch felgekleurde handgeweven Griekse kleden hebben, in de felle strijd om klanten, hun waren tot ver voor de winkels uitgestald. Ook voor het wat heftigere uitgaansleven is Mytilini de aangewezen plaats.

Eten en drinken in Skala Kalloni

Een vakantie in Skala Kalloni betekent dat je terecht bent gekomen in een vissersplaats die bekend staat als de hoofdstad van de sardine. De beste sardines van Lesbos komen uit de baai van Skala Kalloni en sommigen beweren dat hier zelfs de beste sardines van heel Griekenland gevangen worden. Aan een tafeltje in de branding, met het zicht op de ondergaande zon, is het beslist geen straf dit voor jezelf ook eens te beoordelen. Hou je daarnaast wel van een plaatselijke likeur of ouzo, is het ook zeer de moeite waard de stokerij van Barbayanni in Plomari te bezoeken.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Skala Kalloni

Best beoordeelde vakanties

Hotel Aegeon


9.1

94 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aegeon

Hotel Pasiphae


8.3

91 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Pasiphae

Hotel Kalloni Bay


8

58 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kalloni Bay

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Skala Kalloni

Hotel Aegeon

€ 317p.p.

Vertrek 05-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

94 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aegeon

Hotel Pasiphae

€ 317p.p.

Vertrek 05-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

91 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Pasiphae

Hotel Kalloni Bay

€ 327p.p.

Vertrek 26-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

58 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kalloni Bay

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook