Vakantie Molivos

Met een vakantie in Molyvos waan je je terug in de tijd. Molyvos is oorspronkelijke Byzantijnse naam voor het op het noordelijkste puntje van Lesbos gelegen Mithymna. Een pittoresk stadje, gebouwd aan de voet van een oud fort dat hoog boven het plaatsje uittorent. Molyvos heeft alle faciliteiten die je als natuur- en historieliefhebber van een vakantieplaatsje verwacht: Authentieke huizen van natuursteen, zelfs zichtbare elektriciteitskabels zijn verboden, fraai gedecoreerde Ottomaanse waterplaatsen en restanten van historische villa's. De steile keienstraatjes en natuurlijke wandelpaden in de omgeving van Molyvos kunnen enige problemen opleveren voor mensen die slecht ter been zijn.

Vakanties in Molivos 6

Accommodaties in Molivos

Molyvos en cultuur

Naar vondsten die archeologen in en rond Mitymna hebben gedaan gaat men er vanuit dat het stadje een historie heeft die zeker 7000 jaar terug gaat. Het binnenste van het Molyvosfort dateert uit de Byzantijnse tijd, waarna vervolgens de Venetianen en Osmanen er stukken aan hebben gebouwd. Het is een van de best bewaarde voormalige militaire bolwerken in het Mediterrane gebied. In het zomerseizoen worden er theatervoorstellingen en muziekuitvoeringen gegeven. Molyvos is echt een plaatsje voor kunstliefhebbers. In het schilderachtige stadjes zijn meerdere kunstateliers, worden er met zekere regelmaat tentoonstellingen gehouden en kan je deelnemen aan workshops.

Winkelen en uitgaan in Molyvos

Molyvos is zoveel mogelijk authentiek gehouden. Dat betekent dat er geen grote winkelcentra of uitgaansgelegenheden zijn. Kleine winkeltjes, cafeetjes en tavernes zetten de toon. In het zuidelijker gelegen Petra, waar ook het dichtstbijzijnde zandstrand is, vind je meer winkels, enkele bars en een gezellige boulevard. Voor echt uitgaan, in de zin van stappen, ben je gebonden aan de, op 68 km afstand gelegen, hoofdstad Mytilini. De stad heeft goede cocktailbars, clubs en discotheken. Als aansluiting op een dagje shoppen of bezienswaardigheden bezoeken is een avondje uit in Mytilini een leuke afwisseling op de rust van een vakantie in Molyvos.

Eten en drinken in Molyvos

In de Osmaanse tijd was Lesbos de provisiekamer van de Turken. De vruchtbare akkers en grazige weiden leverden de betere kwaliteiten kaas en het lekkerste vlees. Matamados, dat langs de weg van Molyvos naar Mytilini ligt, staat bekend om zijn zuivel- en vleesproducten. Liefhebbers van ouzo, anijsraki, zullen op Lesbos aangenaam verrast worden. De anijssmaak is hier net iets zachter dan elders. Die zachte smaak maakt de plomati ouzo tot een klasse op zich. De keuken van Lesbos staat bekend als een van de betere Mediterrane keukens en dan met name op het gebied van koude groenten- en visgerechten.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Molivos

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Moon Garden


8.9

113 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Moon Garden

Hotel Sunrise


8.2

87 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sunrise

Amfitriti


8.4

8 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Amfitriti

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Molivos

Molyvos I

€ 1.007p.p.

Vertrek 30-07-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

59 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Molyvos I

Amfitriti

€ 991p.p.

Vertrek 06-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

8 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Amfitriti

Appartementen Marianthi Paradise Molyvos

€ 274p.p.

Vertrek 05-09-2019
8 dagen
Logies

59 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Marianthi Paradise Molyvos

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook