Vakantie Lesbos

Lesbos wordt gerekend tot de drie grootste eilanden van Griekenland. En tot een van de groenste: het eiland is dichtbegroeid met olijf- en pijnbomen. Die groeien tegen de licht glooiende heuvels aan. De combinatie van groen, heuvels en prachtige zandstranden maakt van Lesbos een heerlijke vakantiebestemming. Ook het klimaat is fijn: waar het op andere Griekse eilanden midden in de zomer verzengend heet kan zijn, zorgt de meltemi – een uit het noorden waaiend briesje – voor heerlijke verkoeling. Houd je van fietsen en wandelen? Dat is op Lesbos heel goed mogelijk. Niet alleen vanwege het aangename klimaat, ook door het uitstekende wegennetwerk. Kortom, je zult je niet snel vervelen tijdens een vakantie naar Lesbos!

Vakanties op Lesbos 4

Plaatsen op Lesbos

Populaire plaatsen op Lesbos

Vakantie Petra

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Petra

Vakantie Anaxos

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Anaxos

Lesbos en cultuur

Net als op meer eilanden in het oostelijk deel van het Middellandse Zeegebied vind je ook op Lesbos vele – vaak kleurrijke – restanten van een rijke historie. Van oudsher heeft de strategische ligging van het eiland een grote aantrekkingskracht op vele volkeren. Die hebben allemaal hun sporen nagelaten. Het is leuk om de verschillende tempels en andere bouwwerken tijdens je vakantie naar Lesbos te bezichtigen. Maar het versteende woud is zonder meer de grootste toeristische trekpleister van het eiland. Ongeveer 20 miljoen jaar geleden kwam de vulkaan Ordymnos tot uitbarsting. Toen werden grote stukken bos bedolven onder een dikke laag vulkanische as. En raakten versteend. Dit natuurverschijnsel heeft geresulteerd in een uniek natuurgebied.

Winkelen en uitgaan op Lesbos

Een strandvakantie naar Lesbos staat niet gelijk aan shoppen en stappen. Zelfs in de wat grotere plaatsen, zoals Mytilini, Molyvos en Petra, tref je geen ketens en nachtclubs aan. Wel kun je hier verdwalen in het doolhof van smalle straatjes, waar marktkooplui hun waren hebben uitgestald. Hier slaag je zeker voor prachtig aardewerk. Verder vind je in deze plaatsen meer dan voldoende restaurants en cafeetjes. Niet overdadig en groots van opzet, maar wel van bijzonder hoge kwaliteit.

Eten en drinken op Lesbos

Zet jij je tanden graag in lokale specialiteiten? Die vind je volop op Lesbos! En dan vooral in de lokale winkeltjes en tavernes. Natuurlijk wordt er veel vis gegeten. De inwoners van Lesbos hebben een uitgesproken voorkeur voor gezouten vis. Dan kun je denken aan sardientjes, makreel en ansjovis. Het nagerecht? Platseta: bladerdeeg gevuld met sesam, siroop, kruiden en walnoten. Wat je zeker mee moet nemen van een vakantie naar Lesbos is olijfolie. Deze olie bevat enkelvoudig verzadigde vetten met een bijzonder lage zuurgraad. Verder past er ook vast nog wel een flesje huisgestookte ouzo in je koffer.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur op Lesbos

Best beoordeelde vakanties

Hotel Aegeon


8.7

97 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aegeon

Hotel Sunrise


8.2

89 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sunrise

Amfitriti


8.4

8 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Amfitriti

Foto's en Video Lesbos

  • Vakantie Petra
  • Vakantie Anaxos
  • Vakantie Molyvos

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lesbos

Amfitriti

€ 372p.p.

Vertrek 03-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

8 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Amfitriti

Hotel Aegeon

€ 319p.p.

Vertrek 03-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

97 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aegeon

Molyvos I

€ 350p.p.

Vertrek 03-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

59 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Molyvos I

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook