Vakantie Lefkas

Aan de westkant van Griekenland vind je de Ionische eilanden, een eilandengroep met diverse eilanden. Een van deze eilanden is Lefkas, ook wel Lefkada genoemd. Lefkas is noordelijk gelegen en is met een brug verbonden aan het vasteland van Griekenland. Net als de andere Ionische eilanden is dit eiland er een uit duizenden. Het is namelijk een van de groenste eilanden van heel Griekenland. Tijdens een vakantie in Lefkas vind je er een diversiteit aan flora en fauna, sprookjesachtige bossen, witte stranden en een helderblauwe zee. Wat wil je nog meer?

Vakanties op Lefkas

Plaatsen op Lefkas

Lefkas en cultuur

In de dorpen op Lefkas ontdek je de mooie cultuur en historie dat het eiland rijk is. Al eeuwen wonen er veel kunstenaars op het eiland. Vandaag de dag zie je ze nog overal: schilders in de straten van de centra, kunstenaars midden in de natuur en houtsnijders op het platteland. Sinds de 19e eeuw wordt er theater beoefend op Lefkas, waardoor je het hele jaar door tijdens een vakantie op Lefkas typische Griekse theaterstukken kunt bekijken. Ook muziek is een belangrijk cultureel onderdeel op het eiland. Neem bijvoorbeeld het Internationale Folklore Festival dat al 50 jaar lang een begrip is op Lefkas.

Omgeving

Het eiland kenmerkt zich voornamelijk door haar prachtige natuur. Er zijn een aantal pareltjes die je tijdens een vakantie op Lefkas echt niet mag missen. Neem bijvoorbeeld de bijzondere watervallen bij Nidri, in het oosten van het eiland. Vooral in het voorjaar is dit natuurverschijnsel net een sprookje! Een ander bijzonder gebied op Lefkas vind je hier in de buurt. Vlakbij badplaats Nikiana ligt het de heuvel van Skaros. Op en rondom deze heuvel kun je uren samen wandelen om zo een speciale kant van het eiland te bekijken: groene bossen, exotische vogels, waanzinnige uitzichten en bijzondere bomen.

Bezienswaardigheden op Lefkas

Er zijn een aantal interessante bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie op Lefkas zeker niet mag missen. Reis af naar schilderachtige dorpjes zoals Vasiliki en Agios Nikitas voor typische Griekse straatjes, lokaal eten en adembenemende uitzichten. Ook in hoofdstad Lefkas Stad kun je genieten van de smalle straatjes en magische gebouwen. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is het Faneromenisklooster, net buiten Lefkas Stad. Door de Grieken wordt het gezien als hét religieuze centrum van het eiland. Het prachtige klooster is niet alleen het bezoeken waard door de grote historische waarde: vanaf deze plek heb je een goed uitzicht over het vasteland van Lefkas.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur op Lefkas

Reistijd naar Lefkas

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook