Vakantie Rethymnon

De eilanden in de Middellandse Zee zijn reisbestemmingen die op veel vakantiegangers kunnen rekenen. Een van de grootste mediterrane eilanden is het 260 kilometer lange Kreta. Het bergachtige eiland kent diverse bezienswaardigheden, maar de meeste toeristen worden aangetrokken door het strand, de zee en het prachtige weer. Populair bij Kreta-gangers is een vakantie in Rethymnon, wat ook wel als Rethimnon wordt geschreven. Het ligt aan de noordelijke kust van het eiland en er wonen zo’n 35.000 mensen. Hiermee is het een van de grotere steden op Kreta. Rethymnon heeft diverse mooie stranden en een prachtige historische binnenstad.

Vakanties in Rethymnon 19

Populaire accommodatie(s)

Appartementen Blue Sea, Griekenland, Kreta, Rethymnon
Appartementen Blue Sea
Griekenland, Kreta, Rethymnon
Vanaf
€ 406 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.
Hotel Atlantis Beach, Griekenland, Kreta, Rethymnon
Hotel Atlantis Beach
Griekenland, Kreta, Rethymnon
Vanaf
€ 657 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Accommodaties in Rethymnon

Rethymnon en cultuur

Rethymnon werd gesticht in de middeleeuwen door Turkse en Italiaanse overheersers. Tegenwoordig is nog veel van die oude tijd te zien. Een opvallend bouwwerk is de monumentale zestiende-eeuwse citadel Fortezza. Dit is een van de best bewaarde burchten van Kreta. Andere bezienswaardigheden zijn de oude poort Porta Guora, de Megalos-Antonioskerk en de Santa-Mariakerk. Fotogenieke gebouwen uit de Turkse periode zijn de moskeeën Neratze en Veli Pasha. Tijdens je vakantie in Rethymnon kun je interessante wandelingen maken door het oude centrum en zijn sfeervolle straatjes en steegjes. Ook de oude haven met de indrukwekkende vuurtoren is een bezoekje waard.

Winkelen en uitgaan in Rethymnon

Als een van de grotere steden van Kreta heeft Rethymnon vanzelfsprekend uitstekende winkelmogelijkheden, en in en rond de binnenstad zijn talloze winkeltjes en boetieks gevestigd. Het productaanbod in deze gezellige wijk bestaat voor een groot deel uit mode en kleding. Je kunt er uiteraard ook volop souvenirs kopen. Naast het park aan de rand van het centrum vindt wekelijks een groente- en fruitmarkt plaats. De uitgaansmogelijkheden tijdens een vakantie in Rethymnon zijn goed te noemen. Het kuststadje heeft een levendig uitgaanscircuit met diverse terrassen, bars en discotheken. In het veelzijdige aanbod vind je ook enkele Nederlandse cafés.

Eten en drinken in Rethymnon

Net zo afwisselend is de Griekse keuken, die invloeden kent uit de omringende landen en het Middellandse Zeegebied. Producten die in veel schotels worden verwerkt zijn vlees, tomaten, rijst, olijven, kaas, knoflook en pasta. Olijfolie vormt de basis van de meeste Griekse maaltijden. Waar de omliggende plaatsen vooral uitblinken in hun nachtleven, staat Rethymnon bekend om zijn restaurants. Typische gerechten uit de Griekse keuken zijn choriatiki (salade met tomaat, feta, ui, komkommer en olijven) en pastitsio (Griekse lasagne met penne, kaas, tomaat en vlees). Op vakantie in Rethymnon vind je de meeste horeca bij de haven en in het centrum.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Rethymnon

Best beoordeelde vakanties

Hotel Atlantis Beach


9.7

625 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Atlantis Beach

Appartementen Dimitrios Village Beach Resort


9.5

108 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Dimitrios Village Beach Resort

Appartementen Mary


0

465 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Mary

Reistijd naar Rethymnon

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur
  • Transfertijd naar Rethymnon: 02:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Rethymnon

SENTIDO Pearl Beach

€ 588p.p.

Vertrek 19-07-2019
5 dagen
Half pension

116 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Pearl Beach

Hotel Jo-An Beach

€ 578p.p.

Vertrek 20-07-2019
5 dagen
Half pension

89 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Jo-An Beach

SENTIDO Aegean Pearl

€ 884p.p.

Vertrek 24-07-2019
6 dagen
Half pension

94 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Aegean Pearl

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook