Vakantie Koutouloufari

De kans bestaat dat je nog nooit hebt gedacht aan een vakantie naar Koutouloufari. Deze plaats heeft namelijk minder naamsbekendheid dan het nabijgelegen Chersonissos. Beide (vrij zonzekere) bestemmingen liggen aan de oostkant van het mediterrane eiland Kreta. Veel trouwe gasten komen graag in Koutouloufari, omdat een verblijf daar een stuk rustiger is dan in de populaire jongerenbestemming Chersonissos. Tegelijkertijd zijn alle voordelen van de bruisende kustplaats wél binnen handbereik: de plaatsen liggen op loopafstand van elkaar. Koutouloufari ligt landinwaarts en heeft dus geen eigen strand of haven. Door de ligging is de gevoelstemperatuur ook iets hoger dan aan de kust, omdat er geen zeewind is.

Vakanties in Koutouloufari

Accommodaties in Koutouloufari

Koutouloufari en cultuur

Tijdens je vakantie naar Koutouloufari heb je voldoende kans om de bekende bezienswaardigheden van Kreta te bezoeken, bijvoorbeeld met een huurauto of de bus. Denk aan het eiland Spinalonga of aan Knossos en andere overblijfselen uit de Minoïsche cultuur. Tijdens een dagtrip naar Heraklion bezoek je onder andere het historisch museum en het archeologisch museum. Andere plaatsen van cultureel belang zijn de opgravingen in Tylissos en Festos. Ten slotte zijn de verschillende kerken en kloosters op het eiland de moeite waard om te bezoeken; zo beschikt het klooster Toplu over een aantal prachtig bewaard gebleven iconen.

Winkelen en uitgaan in Koutouloufari

Ga je op vakantie naar Koutouloufari, dan kun je uiteraard in Chersonissos terecht voor een levendige avond dansen en feesten. Ook de winkelstraten in Chersonissos zitten vol met de leukste souvenirs, kleding en bijvoorbeeld plaatselijke drankjes. In Koutouloufari zelf vind je ook een aantal winkeltjes. Ga je in Chersonissos flink inkopen doen, houd er dan wel rekening mee dat je je aankopen bergopwaarts zult moeten vervoeren! Voor wie 's avonds liever dicht bij het appartement blijft, heeft Koutouloufari overigens voldoende te bieden, en er zijn gezellige taverna's waar je onder het genot van een drankje terugblikt op een heerlijk dagje.

Eten en drinken in Koutouloufari

Wie een strandvakantie naar Koutouloufari boekt, zal in grote lijnen op de hoogte zijn van de Griekse keuken. In Koutouloufari zijn een aantal taverna's die wat traditionelere gerechten serveren, als is het aanbod natuurlijk wel op toeristen gericht. Je kunt er een eenvoudig hoofdgerecht (vlees, zeevruchten of bijvoorbeeld moussaka) of een bord lekkere meze (hapjes) bestellen. Vooraf geniet je van een Griekse salade of dolmadakia. Een glas tsikoudia (Kretenzer raki) mag niet ontbreken bij de avondmaaltijd. Vaak zal de gastheer je spontaan hiermee verblijden. Heb je trek in typisch Hollandse zaken als een broodje frikadel of hagelslag kijk dan eens rond in Chersonissos.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Koutouloufari

Reistijd naar Koutouloufari

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur
  • Transfertijd naar Koutouloufari: 00:40 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook