Vakantie Ierapetra

Ierapetra is een van de grootste steden op het Griekse eiland Kreta. Een vakantie in Ierapetra is een droom voor zonaanbidders. Het gebied staat bekend als het zonnigste en warmste deel van Griekenland. Hier zijn heel veel mooie zandstranden, en ze zijn allemaal verschillend. Sommige liggen verborgen, andere aan kleine baaien, en er zijn ook lange zandstranden. Mede dankzij de uitbundige zonneschijn is de omgeving van Ierapetra ook een van de productiefste delen van Griekenland. Het toerisme in de zomer wordt afgewisseld met tuinbouw in de winter. De olijfolie uit deze streek behoort tot de beste olijfolie's ter wereld.

Vakanties in Ierapetra 2

Accommodaties in Ierapetra

Ierapetra en cultuur

Ierapetra is genoemd naar Hierapytna, de nederzetting uit de tweede eeuw voor Christus. Na een aardbeving in 1508 is de stad door de Venetianen herbouwd. In 1647 veroverden de Ottomaanse Turken de stad. Je ziet in Ierapetra dan ook zowel Turkse als Venetiaanse bouwstijlen. Volgens de overlevering heeft Napoleon in juni 1798 overnacht in de Odos Constantopoulou straat nummer 9. Je kunt de villa nog altijd bezichtigen. De Venetiaanse Burcht Kales is op je vakantie in Ierapetra een verplicht nummer. Bezoek ook het archeologisch museum van Ierapetra, de moskee met de fontein Krini, en de Venetiaanse kerk Agios Georgios.

Winkelen en uitgaan in Ierapetra

Winkelen is tijdens je vakantie in Ierapetra geen enkel probleem. In Ierapetra is alles te vinden, van antiekzaken tot juweliers en van cadeauwinkels tot kledingzaken. Er zijn genoeg supermarkten, en op zaterdagmorgen wordt in de Psilinakistraat de wekelijkse markt gehouden. Toeristenwinkels vind je vooral langs de promenade. Het uitgaansleven in Ierapetra is zeer divers. Er zijn nachtclubs, bars, cafés en traditionele kroegen. Tijdens het hoogseizoen blijven veel uitgaansmogelijkheden tot diep in de nacht open. In de zomermaanden worden in Ierapetra diverse culturele evenementen georganiseerd, zoals theater, dans en musicals, maar ook lezingen over uiteenlopende onderwerpen.

Eten en drinken in Ierapetra

Er zijn op je vakantie in Ierapetra legio mogelijkheden om lekker en goed te eten. In de restaurants en taverna's van Ierapetra kun je lokale gerechten bestellen, zoals de Κουνελι στιφαδο (gestoofd konijn), maar ook de internationale keuken is goed vertegenwoordigd. De meeste eetgelegenheden in Ierapetra vind je langs de kustlijn. Sommige staan zelfs pal aan het strand. Je hebt dan uitzicht op de Burcht Kales en over de Libische Zee. Ook in de stad zelf zijn uiteraard voldoende restaurants te vinden. Restaurant Votsalo in het naburige dorp Mirtos staat zeer goed aangeschreven. Hier eet je authentiek Griekse gerechten.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Ierapetra

Best beoordeelde vakanties

smartline Arion Palace


9.7

145 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

smartline Arion Palace

Almyra Hotel & Village


6.3

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Almyra Hotel & Village

Reistijd naar Ierapetra

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur
  • Transfertijd naar Ierapetra: 02:25 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Ierapetra

smartline Arion Palace

€ 447p.p.

Vertrek 11-05-2019
8 dagen
All inclusive

145 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

smartline Arion Palace

Almyra Hotel & Village

€ 615p.p.

Vertrek 11-05-2019
8 dagen
All inclusive

7 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Almyra Hotel & Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook