Vakantie Chania

Met een lengte van 260 kilometer is Kreta de grootste van de vele duizenden eilanden rond Griekenland. Het vakantie-eiland ligt in het zuiden van de Egeïsche Zee. Elke zomer strijken honderdduizenden toeristen neer op Kreta, waarmee het misschien wel de populairste reisbestemmingen van Griekenland is. Chania is volgens veel van hen een van de mooiste steden op Kreta. Het is de thuisbasis van ongeveer 110.000 vaste bewoners en staat vol met interessante monumenten, musea en bezienswaardigheden. Natuurlijk gaan ook veel mensen op vakantie naar Chania vanwege het goede weer en de hoge zomertemperaturen. Het strand is hun uiteindelijke bestemming.

Vakanties in Chania 3

Populaire accommodatie(s)

Casa Cook Chania, Griekenland, Kreta, Chania
Casa Cook Chania
Griekenland, Kreta, Chania
Vanaf
€ 993 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Accommodaties in Chania

Chania en cultuur

Chania ligt aan de noordwestkust van Kreta, aan de Golf van Chania. In het binnenland staan de tot 2.400 meter hoogte reikende bergen van Lefka Ori, terwijl de kuststrook rond Chania wordt bepaald door lange stranden. Deze stranden bestaan uit grof zand en kiezels en hebben goede faciliteiten. Op je vakantie in Chania is de eeuwenoude haven niet te missen. Deze Venetiaanse haven heeft tevens een historische vuurtoren, en vlakbij ligt het fort Firkas. In Chania staan ook de middeleeuwse stadsmuren nog gedeeltelijk overeind. Bijzondere gebouwen zijn de moskee van Yali Tzamisi, de Etz Hayyim-synagoge en de Sint-Nicolaaskerk.

Winkelen en uitgaan in Chania

Er kan uitstekend worden gewinkeld tijdens een vakantie in Chania. De meeste winkels zijn te vinden in het centrum, op het Santirvaniplein en aan de doorgaande wegen. Meer shops zijn gevestigd op de boulevard bij het Nea Hora-strand. Er worden vooral souvenirs en andere toeristische artikelen verkocht. Ook laarzen, schoenen en andere lederwaren doen het goed in Chania. De boulevard aan de haven en de straten die er achter liggen vormen het hart van het uitgaansgebied. Je kunt hier ontspannen in cafés, cocktailbars en Griekse koffiehuizen of op een terrasje. De meeste discotheken staan in het stadscentrum.

Eten en drinken in Chania

Culinair gezien kent Griekenland veel diversiteit. Dit komt onder andere door de vele culturen die de eetgewoonten in de loop van de tijd hebben beïnvloed. Zowel Turkije als de Europese mediterrane landen hebben hun sporen achtergelaten in de Griekse kookkunst. Kenmerkende schotels zijn het hartige stifado (vlees met tomaten, uien en gebakken aardappelen of rijst) en zoete specialiteiten als galaktoboureko (gebak met glazuursuiker en vla). Aan de boulevard en in het centrum vind je een groot aanbod restaurants. Tijdens je vakantie in Chania kom je veel Griekse eetgelegenheden tegen, maar de Italiaanse en Turkse keuken zijn ook vertegenwoordigd.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Chania

Best beoordeelde vakanties

Zeus Village


8.7

8 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Zeus Village

Hotel Amphora


8

46 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Amphora

Casa Cook Chania


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Casa Cook Chania

Reistijd naar Chania

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur
  • Transfertijd naar Chania: 00:20 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Chania

Casa Cook Chania

€ 1.464p.p.

Vertrek 05-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Casa Cook Chania

Hotel Amphora

€ 603p.p.

Vertrek 05-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

46 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Amphora

Zeus Village

€ 415p.p.

Vertrek 30-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

8 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Zeus Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook