Vakantie Anissaras

Anissaras is een badplaats op Kreta, een van de populairste Griekse eilanden gelegen in de Middellandse Zee. Veel mensen boeken een vakantie naar Anissaras om lekker in de zon te liggen of verkoeling te zoeken in het water. Actievelingen kunnen al snorkelend de onderwaterwereld verkennen of per mountainbike ruige routes fietsen. Op wat hotels en cafés na is het grote vertier vooral elders op het eiland te vinden. Cultuurliefhebbers kunnen in het nabijgelegen Heraklion terecht voor bezienswaardigheden. Anissaras ligt vlak bij uitgaansstad Chersonissos en is dus een mooie uitvalsbasis voor wie komt om te feesten.

Vakanties in Anissaras 2

Accommodaties in Anissaras

Anissaras en cultuur

Vanuit Anissaras zijn tal van dagtripjes te maken. Zo is een bezoekje aan de hoofdstad Heraklion leuk voor wie meer over geschiedenis te weten wil komen. In het Iraklio Archaeological Museum staan veel oude kunst- en voorwerpen opgesteld die afkomstig zijn van het eiland. Veel van deze objecten zijn gevonden in Knossós, een andere kustplaats die je tijdens de vakantie in Anissaras kunt bezoeken. De ruïnes en het paleis zijn indrukwekkend om te zien. Natuurliefhebbers kunnen de rotsen en ongerepte stranden bekijken, maar nog mooier is het Diktigebergte in het oosten van het eiland.

Winkelen en uitgaan in Anissaras

Tijdens je vakantie in Anissaras kun je terecht in enkele toeristische winkeltjes met souvenirs en snuisterijen. Voor een wat ruimer aanbod zijn de grotere kustplaatsen een aanrader. Je vindt op Kreta net als in Turkije veel kraampjes en shops met nepartikelen; dus als iets mooier lijkt dan het is, is dat meestal ook zo. Enkele leuke producten om mee te nemen zijn Grieks keramiek en olijfolie. Ook wat uitgaan betreft, kun je in Anissaras niet veel kanten op. Chersonissos is met Nederlandse kroegen, discotheken en bars the place to be. Je kunt er in het hoogseizoen vrijwel elke avond tot diep in de nacht met de voetjes van de vloer.

Eten en drinken in Anissaras

De Griekse keuken bevat veel lekkere gerechten, zoals souvlaki en natuurlijk de beroemde Griekse salades. Iets wat je tijdens de vakantie in Anissaras zeker geprobeerd moet hebben, zijn de mezze. Dit zijn allerlei kleine gerechtjes met wat brood en salade. Ze worden als tussendoortje, lunch of maaltijd gegeten. Bij de maaltijd wordt Griekse wijn of raki gedronken. Dat is een sterke drank met anijssmaak. Anissaras biedt ook een breed scala aan restaurants met buitenlandse gerechten, dus voor een hamburger of pastamaaltijd hoef je nooit ver te zoeken. Bekende eettentjes zijn Captain's Bar & Restaurant en The Big Blue.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Anissaras

Best beoordeelde vakanties

Hotel Mitsis Laguna Exclusive Resort & Spa


9.8

624 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Mitsis Laguna Exclusive Resort & Spa

Annabelle Beach Resort


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Annabelle Beach Resort

Reistijd naar Anissaras

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur
  • Transfertijd naar Anissaras: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Anissaras

Annabelle Beach Resort

€ 1.034p.p.

Vertrek 27-07-2019
8 dagen
All inclusive

Annabelle Beach Resort

Hotel Mitsis Laguna Exclusive Resort & Spa

€ 1.570p.p.

Vertrek 03-08-2019
8 dagen
All inclusive

624 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Mitsis Laguna Exclusive Resort & Spa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook