Vakantie Agios Nikolaos

Het prachtige stadje Agios Nikolaos met zijn beroemde, betoverende binnenmeertje Voulismeni ligt in het noordoosten van Kreta. Per auto rijd je er vanaf de zuidkust in vijfentwintig minuten heen. Ook met het openbaar vervoer is Agios Nikolaos goed bereikbaar, er rijden regelmatig prima bussen langs de noordoostkant van Kreta. Het stadje zelf is echt een knusse toeristenplaats. Je kunt er heerlijk op terrasjes zitten of je voeten in het meertje laten bungelen. Geef je vakantie in Agios Nikolaos een wel heel speciale herinnering mee: een bootexcursie naar het schiereiland Spinalonga. Vanuit Agios Nikolaos vaar je er zo naartoe en de ervaring is onvergetelijk.

Vakanties in Agios Nikolaos 3

Accommodaties in Agios Nikolaos

Agios Nikolaos en cultuur

Of je er nu een dagje of een week verblijft: een interessant bezoek tijdens je vakantie in Agios Nikolaos is het volkenkundig museum. Ook het archeologische museum met vondsten uit de Minoïsche periode is zeker de moeite waard. Deze oude beschaving is op Kreta ontdekt, en opgravingen in paleizen zoals Knossos vind je dan ook overal in en rond Agios Nikolaos. Het binnenmeertje Voulismeni midden in Agios Nikolaos lijkt bodemloos. Het meertje wordt romantisch door hoge rotswanden omringd en is verbonden met de haven via een kanaaltje. Je kunt er genieten van de veelheid aan kleurrijke vissen, die je in de diepte en dicht bij de oppervlakte ziet zwemmen.

Winkelen en uitgaan in Agios Nikolaos

Vakantie in Agios Nikolaos betekent lekker rondstruinen of onder verkoelende parasols zitten bij een van de vele bars die dit havenstadje rijk is. In dit mooie toeristenplaatsje zijn in overvloed leuke (toeristen)winkels, terrasjes, restaurants en goede hotels te vinden. Met die typische charme van Kreta is Agios Nikolaos ideaal voor gezinnen of stellen. Je kunt je op een van de vele terrasjes koesteren in de warmte van de zon, of genieten van het grote aantal knusse winkels, vaak met een mooi aanbod aan lokaal handwerk of aardewerk. Agios Nikoloas biedt precies die mix aan goede horeca en winkels die vakantie op Kreta zo heerlijk maakt.

Eten en drinken in Agios Nikolaos

Kreta en lekker eten, die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geniet tijdens je vakantie in Agios Nikolaos uitgebreid van bekende gerechten als bifteki en meze. En als je nieuwsgierig bent naar de traditionele keuken van Kreta, dan ben je in Agios Nikolaos op de goede plek. Op Kreta wordt uitstekende extra virgin olijfolie gemaakt, en met alle groenten, fruit, olijven en brood kun je gezond en enorm lekker lokaal eten. Houd je van de smaak van ouzo en het beroemde streekproduct retsina (witte wijn met een harssmaak)? Haal dan volop je culinaire hart op in elk restaurant in Agios Nikolaos.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Agios Nikolaos

Best beoordeelde vakanties

Candia Park Village


8.6

120 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Candia Park Village

Hotel Coral


7.8

398 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Coral

Porto Maltese Boutique Hotel


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Porto Maltese Boutique Hotel

Reistijd naar Agios Nikolaos

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur
  • Transfertijd naar Agios Nikolaos: 01:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Agios Nikolaos

Candia Park Village

€ 742p.p.

Vertrek 03-07-2019
8 dagen
Logies

120 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Candia Park Village

Hotel Coral

€ 616p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
All inclusive

398 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Coral

Porto Maltese Boutique Hotel

€ 559p.p.

Vertrek 11-08-2019
8 dagen
Logies

Porto Maltese Boutique Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook