Vakantie Agia Pelagia

Gelegen op 22 km van de Kretenzer hoofdstad Heraklion ligt Agia Pelagia. Echt een dorp kan je de badplaats niet noemen. Het is eerder een verzameling knusse aaneengeschakelde strandjes in een turquoiseblauwe baai. Uit opgravingen is gebleken dat er vroeger een grote stad moet hebben gelegen. Graven uit de Minoïsche tijd en funderingen van een oud klooster zijn hier de nog zichtbare overblijfselen van. Een vakantie in Agia Pelagia brengt je alles wat je van een ontspannend verblijf op een Grieks eiland verwacht. Naast zon, zee en strand kan je er volop aan sportieve activiteiten deelnemen en interessante bezienswaardigheden bezoeken.

Vakanties in Agia Pelagia 2

Accommodaties in Agia Pelagia

Agia Pelagia en cultuur

Tijdens je vakantie in Agia Pelagia kunnen met name wandelaars hun hart ophalen. Direct achter de bebouwing beginnen de landerijen met groente- en kruidenakkers en citrusgaarden. Net buiten het dorp staat een mooie oude Griekse kerk en loop je nog iets verder kom je bij een grot waarin, volgens de legende, zich ooit de icoon van Agia Pelagia bevond. Bovenop de berg bevind zich nog een klein kerkje, vanwaar je een schitterend uitzicht over de gehele baai hebt. Vanuit Agia Pelagia heb je volop mogelijkheden tot het maken van boottochten en dagtrips over land.

Winkelen en uitgaan in Agia Pelagia

Het grootste gedeelte van Agia Pelagia is autovrij, zodat je als wandelaar heerlijk de ruimte hebt om de uitgestalde waren in kraampjes en winkeltjes te bekijken zonder dat je op het verkeer hoeft te letten. Doordat er niet echt een centrum is heb je bij alle stranden en strandjes kleine bazaarachtige locaties met winkeltjes, eettentjes, minimarkten en pinautomaten. Ook de Grieken zelf vinden Agia Pelagia een fijne plaats om uit te gaan. Hierdoor is het in de restaurants, tavernes en op de terrasjes zijn altijd gezellig druk. Agia Pelagia kent enkele discobars, maar voor een echte discotheek moet je naar Heraklion.

Eten en drinken in Agia Pelagia

Alleen al het feit dat de plaatselijke bevolking Agia Pelagia als favoriet uitgaansgebied heeft uitverkoren, betekent dat je er goed kunt eten. In de taverna's maken ze de heerlijkste vis- en vleesgerechten op de grill en is er een ruime keuze uit allerlei soorten kleine gerechtjes, de zogenaamde mezzes. Italië kennen we als het land van de pasta, maar onderschat hierin ook de Grieken niet. Pastagerechten als kritharakia met rundvlees, orzo met kip of gebakken kaas en olijven. En vakantie in Agia Pelagia is ook niet compleet zonder dat je tsikoudia, lokale raki zonder anijssmaak, hebt geproefd.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Agia Pelagia

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Eva Mare Hotel & Suites


7.4

78 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Eva Mare Hotel & Suites

Blue Bay Resort Hotel


6.5

86 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Blue Bay Resort Hotel

Reistijd naar Agia Pelagia

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur
  • Transfertijd naar Agia Pelagia: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Agia Pelagia

Appartementen Eva Mare Hotel & Suites

€ 589p.p.

Vertrek 26-10-2018
6 dagen
Logies & ontbijt

78 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Eva Mare Hotel & Suites

Blue Bay Resort Hotel

€ 617p.p.

Vertrek 24-06-2019
8 dagen
All inclusive

86 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Blue Bay Resort Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook