Vakantie Agia Marina

Agia Marina is gelegen in de baai van Chania aan de westelijke noordkust van Kreta. Met provinciestad Chania op slechts tien km afstand is een vakantie in Agia Marina gezellig druk maar tevens ook rustig. Het strand bij Agia Marina behoort tot de beste stranden van Kreta en voldoet aan alle eisen om de blauwe vlag te mogen voeren. Er zijn volop watersportfaciliteiten en voldoende ligstoelen en parasols. Vlak voor de kust steekt een flinke rots uit de zee, de Agioi Theodoroi, die te bereiken is met een waterfiets. Het mini-eilandje is bevolkt met een kudde geiten en er is een interessante grot.

Vakanties in Agia Marina 4

Accommodaties in Agia Marina

Agia Marina en cultuur

Het achterland van Agia Marina is rijk aan olijfgaarden waartussen je heerlijk kunt wandelen. Ongeveer anderhalve kilometer ten zuiden van Agia Marina kan bevindt zich nog een grot genaamd Nerospilia. Ooit een heilige plaats vanwege zijn spectaculaire stalactieten en stalagmieten. Op niet al te verre afstand bevinden zich ook het Gouvernetou en Agia Triada klooster. Om vanuit Agia Marina deel te nemen aan wandeltochten op locaties als de Samaria- en Imbroskloof zijn er georganiseerde dagtrips. Reis je tijdens je vakantie in Agia Marina liever op eigen gelegenheid? Voor weinig geld huur je heel gemakkelijk een auto of scooter.

Winkelen en uitgaan in Agia Marina

Vanaf Chania tot voorbij Platanias, ten westen van Agia Mariana, is het eigenlijk een streep van aaneengeschakelde kleine dorpjes. Door de komst van het toerisme in de jaren '90 zijn die langzaam tegen elkaar aangegroeid. De oude dorpskernen zijn echter behouden gebleven zodat je op meerdere plaatsen, in en rond Agia Marina, leuke pleintjes tegenkomt met kleine overdekte marktjes, tavernes en restaurants. Platanias is een plaats waar de plaatselijke jeugd graag hun vertier zoekt. Wanneer je je tijdens je vakantie in Agia Marina aan het echte Griekse nachtleven wilt wagen, is Platanias zonder meer the place to be.

Eten en drinken in Agia Marina

Problemen met het vinden van een geschikte eet- of drinkgelegenheden zal je tijdens je vakantie in Agia Marina niet hebben. Je treft nog net niet op elke straathoek een taverne of een restaurant aan, maar veel zal het niet uitmaken. Weet je niet goed wat te eten omdat het je allemaal zo lekker lijkt? Probeer eens de Kretenzer mezzes, een verzamelnaam voor allerhande kleine gerechtjes die in kleine serveerschaaltjes centraal op tafel komen te staan. Je kan het vergelijken met tapas. Lekker met een witte retsina of raki, ook wel bekend als ouzo.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Agia Marina

Best beoordeelde vakanties

Elotis Suites


8.5

13 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Elotis Suites

Minos Village


9.4

47 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Minos Village

Epimenidis Hotel


8.5

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Epimenidis Hotel

Reistijd naar Agia Marina

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur
  • Transfertijd naar Agia Marina: 00:40 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Agia Marina

Epimenidis Hotel

€ 408p.p.

Vertrek 23-09-2019
8 dagen
Logies

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Epimenidis Hotel

Giannoulis Santa Marina Beach

€ 561p.p.

Vertrek 16-10-2019
8 dagen
Half pension

Giannoulis Santa Marina Beach

Elotis Suites

€ 546p.p.

Vertrek 16-10-2019
8 dagen
Logies

13 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Elotis Suites

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook