Vakantie Agia Galini

Gelegen op 55 km van Rethimno en 65 km van Heraklion ligt aan de zuidkust van het Griekse eiland Kreta het pittoreske dorpje Agia Galini. Ver weg van de drukte vind je hier een op maat gesneden toeristische oase in het enigszins schrale berglandschap. De tegen de berghelling terrasgewijs gestapelde huisjes geven het plaatsje de aanblik van een antiek amfitheater. De witte huisjes in de smalle straatjes zijn kleurig gedecoreerd met turquoisekleurig houtwerk en cyclaamkleurige bougainvilles. Vakantie in Agia Galini betekent een ontspannen verblijf in een van alle faciliteiten voorzien gebied aan een kindvriendelijk strand in een beschutte baai.

Vakanties in Agia Galini 1

Accommodaties in Agia Galini

Agia Galini en cultuur

Het huidige Agia Galini dateert van 1884, maar onder de naam Soulia was het in de Minoïsche tijd al een handelshaven. Hoog boven het dorp torenen de standbeelden van Ikaros en Daidalos uit. Volgens de legende zouden zij zich na hun ontsnapping aan koning Minos in Agia Galini hebben gevestigd. Vanuit Agia Galini zijn boottochtjes te maken naar interessante grotten ten oosten van het dorp en het palmenstrand Preveli. Van auto's zal je tijdens een vakantie in Agia Galini niet veel last hebben. Slechts een doorgaande weg in het dorp is toegankelijk voor autoverkeer. De rest is wandelgebied.

Winkelen en uitgaan in Agia Galini

Agia Galini is maar klein en daardoor lijkt het erop of het heel het dorp bestaat uit winkeltjes, cafeetjes en hotelletjes. Het knusse plaatsje biedt niet alleen vertier aan overnachtende vakantiegangers maar het kent ook vele dagjesmensen die puur voor de gezellige sfeer een dagje Agia Galini aandoen. Een vakantie in Agia Galini staat voor zon, zee, terrasjes, winkeltjes en ook op het gebied van uitgaan is er voor elk wat wils. Zowel aan het haventje als in het centrum vind je volop gezellige tavernes en discotheken waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten.

Eten en drinken in Agia Galini

Zoals het een toeristisch plaatsje betaamt, kan je er werkelijk alles eten waar je trek in hebt. Van een goede steak, hamburger en pizza tot de traditionele Griekse keuken, alles is er voorhanden. Leuk gevonden van de plaatselijke horeca is ook dat elk restaurant zijn eigen speciale gerecht heeft. Het meest bijzonder zijn echter de zaakjes die direct aan het strand liggen. Lunchen met je voeten in het zand of in dineren in de branding, terwijl het maanlicht zijn bleke licht over de zee werpt, zijn van die momenten die je vakantie in Agia Galini tot een een onvergetelijke ervaring maken.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Agia Galini

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Ariadni


7.7

23 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Ariadni

Reistijd naar Agia Galini

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Agia Galini

Appartementen Ariadni

€ 328p.p.

Vertrek 03-05-2019
8 dagen
Logies

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Ariadni

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook