Vakantie Tigaki

Tigaki is een klein dorpje op het Griekse eiland Kos. Je zit hier op ongeveer tien kilometer van Kos-stad. In Tigaki zelf is niet erg veel te beleven. Je gaat vooral op vakantie naar Tigaki omdat het strand hier erg breed is. Hierdoor heb je meer ruimte dan op veel andere standen op Kos. Verder kun je vanuit Tigaki het eiland verkennen, bijvoorbeeld op de fiets of met een huurauto. Een belangrijke toeristische attractie is de nabijgelegen zoutpan. Tegenwoordig is dit een natuurreservaat, waar je met een beetje geluk onder meer flamingo's kunt zien.

Vakanties in Tigaki 9

Populaire accommodatie(s)

Cook’s Club Tigaki Kos, Griekenland, Kos, Tigaki
Cook’s Club Tigaki Kos
Griekenland, Kos, Tigaki
Vanaf
€ 709 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Accommodaties in Tigaki

Tigaki en cultuur

Als je tijdens je vakantie in Tigaki een keer in Kos-stad bent, neem dan eens een kijkje in de Johannietersburcht. Vanuit de burcht heb je een geweldig uitzicht over de stad, het kenmerkende gouverneurspaleis, de Mandrakihaven en de zee. In het centrum van Kos-stad zijn enkele archeologische opgravingsplaatsen en de Hadji Hassan-moskee. Er is ook een archeologisch museum. Enkele kilometers buiten de stad is het Asklepieion van Kos, een sanatorium waarvan het oudste deel in de eerste eeuw na Christus moet zijn aangelegd. Maak ook eens een boottochtje naar Bodrum om daar het Mausoleum van Halicarnassus en het kasteel van Sint Petrus te bekijken.

Winkelen en uitgaan in Tigaki

De belangrijkste reden om je vakantie in Tigaki te vieren is het brede strand. Het uitgaansleven is beperkt tot discobar Mascot in de hoofdstraat. Wil je meer, dan kun je beter in Kos-stad zijn, en dan met name rond de haven. In de Barstreet vind je tientallen cafés, bars, kroegen en clubs. Heb je een (huur)auto, ga dan ook een keer naar de andere kant van het eiland, bijvoorbeeld naar Kardamena (Nightfever, Music Pub Downtown, Status Disco Club) of Kefalos (club B52, Popeye's bar). Ook om te shoppen ga je naar Kos-stad. Bezoek de markthal Agora, El Venizelou Street en Kanari Street.

Eten en drinken in Tigaki

Wil je op je vakantie in Tigaki Grieks eten, Italiaans of toch maar gewoon Hollands? Alles kan in deze toeristische omgeving, zolang je maar iets verder kijkt dan alleen Tigaki zelf. Net als voor het uitgaansleven is ook op culinair gebied Kos-stad de belangrijkste plaats om naartoe te gaan. Wat het drinken betreft: Grieken houden het voornamelijk bij koffie, zoals Greek coffee (erg sterk), mokka of espresso. Heel populair is frappé: koude instantkoffie met suiker en ijsblokjes. De belangrijkste alcoholische dranken zijn ouzo en metaxa. Probeer ook de rétsina, een lokale witte wijn.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Tigaki

Best beoordeelde vakanties

Hotel Astir Odysseus


9.2

258 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Astir Odysseus

smartline More Meni Residence


8.9

153 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

smartline More Meni Residence

Cook’s Club Tigaki Kos


8.9

153 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Cook’s Club Tigaki Kos

Reistijd naar Tigaki

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur
  • Transfertijd naar Tigaki: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Tigaki

Hotel Astir Odysseus

€ 1.548p.p.

Vertrek 03-08-2019
8 dagen
Half pension

258 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Astir Odysseus

smartline More Meni Residence

€ 833p.p.

Vertrek 04-08-2019
7 dagen
Logies en ontbijt

153 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

smartline More Meni Residence

Golden Star

€ 723p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
Half pension

21 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Golden Star

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook