Vakantie Lámbi

Lámbi ligt aan de noordoostelijke hoek van het Griekse eiland Kos. Het zand-en kiezelstrand begint bij havenmuur met Kos-stad en loopt door naar het noorden, omzoomd door traditionele taverna's en Britse pubs. Ben je op vakantie in Lámbi op zoek naar een stiller strand? Bezoek dan het kiezelstrand in de richting van het noorden. Dit leuke strand is omringd met olijfbomen en wilde bloemen. Huur tijdens je verblijf in Lámbi een fiets en bezoek (na een rit van zo'n twintig minuten) de badplaats Tingaki. Het is een rustige plek, omgeven door zes kilometer zacht wit zand. De oude ruïnes van Asklepion liggen op fietsafstand en tonen de overblijfselen van eeuwenoude tempels en het ziekenhuis dat Hippocrates gebruikte om in te werken.

Vakanties in Lámbi 4

Accommodaties in Lámbi

Lámbi en cultuur

Kos ligt naast Lámbi en is levendig en leuk om te verkennen. Hier kun je tijdens je vakantie in Lámbi terecht voor het bekijken van Romeinse, Ottomaanse en middeleeuwse ruïnes. Ook is hier een 15e-eeuws kasteel te zien. Een bezoek aan Turkije is ook een optie. Boten brengen je in slechts twintig minuten naar Bodrum via de Egeïsche Zee. Hier kun je ronddolen in een chique haven en een labyrint van oude straten en pleinen.

Winkelen en uitgaan in Lámbi

Een van de belangrijkste gebouwen in het hart van het centrum van Kos is het Eleftheriasplein en de markt op Dimotiki Agora. Dit is de gemeentelijke markt, gehuisvest in een mooi Italiaans gebouw dat werd gebouwd in 1934 door Rodolfo Petracco. Op deze markt kun je terecht voor lokale producten en specialiteiten zoals olijfolie, honing, wijnen, noten en domataki (gekonfijte tomaten). Aan het plein kun je genieten van een lekkere lunch en een drankje. In Lámbi kun je terecht voor je dagelijkse benodigdheden. Wil je tijdens je vakantie in Lámbi uitgebreid winkelen of uitgaan? Dan is het naast Lámbi gelegen Kos-stad een must om te bezoeken.

Eten en drinken in Lámbi

Rond de stranden van Lámbi kun je heerlijk eten en een terrasje bezoeken. Ook in het centrum van Lámbi zijn enkele restaurants gevestigd met zowel Grieks eten als gerechten uit de internationale keuken. Zoals dit ook het geval is wat betreft de keuze aan winkels, is Kos-stad de aangewezen plek voor een zeer ruime keuze aan restaurants. Bezoek tijdens je vakantie in Lámbi de haven en geniet van dagverse vis, die de chef graag naar wens voor je bereidt. De Grieken zijn trots op hun streekproducten en dat is goed te merken aan het gebruik van verse groenten, vlees en vis.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Lámbi

Best beoordeelde vakanties

Hotel Diamond Deluxe


9.9

140 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Diamond Deluxe

Pelagos Suites Hotel & Spa


8.9

771 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Pelagos Suites Hotel & Spa

Hotel Aeolos Beach


8.1

43 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aeolos Beach

Reistijd naar Lámbi

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur
  • Transfertijd naar Lámbi: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lámbi

smartline Cosmopolitan Kos (voorheen smartline More Meni Cosmpolitan)

€ 536p.p.

Vertrek 01-08-2019
4 dagen
Half pension

78 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

smartline Cosmopolitan Kos (voorheen smartline More Meni Cosmpolitan)

Hotel Diamond Deluxe

€ 1.165p.p.

Vertrek 03-08-2019
8 dagen
Half pension

140 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Diamond Deluxe

Pelagos Suites Hotel & Spa

€ 1.204p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
All inclusive

771 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Pelagos Suites Hotel & Spa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook